V prometni nesreči na primorski avtocesti umrl 33-letni voznik tovornjaka

Slovenija 05. Maj 202409:00 > 14:59
Promet
Foto: Promet.si/X

Dopoldan se je na primorski avtocesti zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila ena oseba. Umrl je 33-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki je bival v Sloveniji in je bil edini udeleženi v nesreči. Moški je zapeljal s ceste, vozilo pa se je na travnati površini prevrnilo. Avtocesta je bila pred Brezovico proti Ljubljani nekaj časa popolnoma zaprta, posledice nesreče pa so zdaj umaknjene.

Ob 7.30 se je na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica v smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik tovornega vozila s cisterno. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je voznik zapeljal s ceste, vozilo pa se je na travnati površini prevrnilo.

Glede na do sedaj znane informacije se je 33-letni voznik, državljan Bosne in Hercegovine z bivanjem v Sloveniji, v nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl.

“Do prometne nesreče je prišlo, ker ni vozil po sredini prometnega pasu in je zavil desno, preko odstavnega pasu v obcestni jarek. Tovorno vozilo se je s polpriklopnikom zaradi brežine prevrnilo na desno tako, da je obstal na strehi vozila in polpriklopnika. Voznik je ostal ukleščen v vozilu,” so sporočili ljubljanski policisti.

Ti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o okoliščinah nesreče. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so sporočili.

Vozilo je prevažalo nevarne snovi, zato je policija javnost že dopoldan opozorila, naj se ne približuje kraju nesreče. Potrebno je bilo prečrpavanje goriva iz cisterne. Do posledic za okolje oziroma do izlitja ni prišlo.

Dolg zastoj

Interventne službe so odpravile posledice prometne nesreče, odstraniti so morali tovorno vozilo. Avtocesta je bila sprva popolnoma zaprta, nato pa je bil promet do 14. ure oviran in je potekal zgolj po prehitevalnem pasu. Avtocesta je sedaj odprta.

Po prometni nesreči je na avtocesti nastal daljši zastoj, ki je bil dolg tudi devet kilometrov. Promet se je od takrat sprostil.

Kje vse so zastoji

Ker se danes končujejo prvomajski prazniki in šolske počitnice, so na Darsu danes na cestah po državi pričakovali zgoščen promet že v dopoldanskem času. Še bolj v popoldanskih urah.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici je zaprt počasni pas zaradi okvare vozila med Bizovikom in Strmcem proti Malencam, so sporočili s prometnoinformacijskega centra.