Zaradi smrti 80-letne pacientke ministrstvo odredilo sistemski nadzor Medicorja

Slovenija 07. Maj 202421:49 9 komentarjev
Medicor
Foto: BOBO

V primeru 80-letne pacientke, ki je umrla po posegu na srcu v zasebnem medicinskem centru Medicor v Izoli, je ministrstvo za zdravje odredilo sistemski nadzor. Pacientko so 6. oktobra lani operirali na srcu, približno 12 ur po operaciji pa je izkrvavela in umrla. V centru Medicor obtožbe zanikajo.

Ministrstvo za zdravje je v primeru 80-letnice, ki je umrla po posegu na srcu v zasebnem medicinskem centru Medicor v Izoli, odredilo sistemski nadzor. Hčerki pokojne namreč medicinskemu centru očitata številne nepravilnosti. V bolnišnici vse njune očitke zavračajo, je danes poročala POP TV.

Ministrstvo je k strokovnemu nadzoru pozvalo tudi zdravniško zbornico in zbornico zdravstvene in babiške nege, dodaja POP TV.

Pacientko so 6. oktobra lani operirali na srcu, približno 12 ur po operaciji pa je izkrvavela in umrla. Njeni hčerki sta se večkrat sestali z vodstvom bolnišnice in osebjem, zahtevali odgovore in pojasnila o zdravljenju. Kot trdita, pa sta bili pri tem deležni neprimernega odnosa.

Glede na dokumentacijo, ki sta jo zahtevali od bolnišnice, po njunem mnenju operacija ni bila nujna, riziko smrti pa, da je bil večji, kot je bil predstavljen materi. Medicorju med drugim še očitata, da sedem oseb, ki so sodelovale pri zdravljenju matere, ni bilo vpisanih v register Zbornice zdravstvene in babiške nege oziroma ni imelo licenc.

V centru Medicor obtožbe zanikajo. Predsednica uprave in največja lastnica Metka Zorc je v izjavi za POP TV obžalovala smrt pacientke, a zatrdila, da so storili vse, kar je bilo mogoče, in da “ni bila narejena nobena napaka”. Zagotovila je, da imajo vsi zdravniki licence, štiri sestre, ki še niso opravile izpita iz slovenščine, pa še niso vpisane v register in delajo pod nadzorom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje