Zaradi snega in vetra težave tudi v letalskem prometu: na Brniku številne zamude

Slovenija 19. Jan 202416:06 0 komentarjev
Potniki na letališču
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Sneg je povzročil tudi precej težav v letalskem prometu, na letališču na Brniku je zapadlo skoraj 40 centimetrov. Zaradi močnega sneženja in vetra so imela letala zamude.

Zaradi vremenskih razmer danes prihaja do zamud tudi v letalskem prometu.

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, kjer je danes zapadlo skoraj 40 centimetrov snega, je zimska služba vse od jutra sproti čistila vzletno-pristajalno stezo in ostale površine, ki so potrebne za odvijanje prometa. Sedaj so se vremenske razmere že umirile.

Kot so pojasnili v Fraportu Slovenija, se je zaradi močnega sneženja, ki se mu je pridružil tudi veter, letalo družbe Turkish Airlines, ki je dlje časa krožilo nad brniškim letališčem, na koncu odločilo za pristanek na beneškem letališču. V takšnih primerih se sicer običajno piloti odločijo za pristanek na zagrebškem letališču, vendar so bile danes tudi tam razmere podobne kot v Ljubljani.

Odpovedana je bila povezava z Münchnom, kar je povezano tudi z vremenskimi razmerami v Nemčiji. Preostali potniški promet ob manjših zamudah poteka normalno, sploh sedaj, ko so površine po umiritvi sneženja očiščene.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!