Pozor, če potujete z Lufthanso: odpovedani tudi leti z Brnika

Slovenija 06. Mar 202412:58 > 15:32 0 komentarjev
Lutfhansa
PROFIEMDIA

Zaradi stavke Lufthanse na več nemških letališčih je odpovedanih tudi več letov med Brnikom in Nemčijo.

Zaradi stavke Lufthanse na več nemških letališčih so odpovedani tudi nekateri leti na Brnik in z njega.

Že danes ne bo večernega prihoda iz Frankfurta, za četrtek in petek so odpovedani vsi prihodi in odhodi iz Frankfurta in Münchna, v soboto pa je odpovedan jutranji let v Frankfurt.

Lufthansino osebje je k stavki, ki bo trajala od danes zvečer do sobote zjutraj, pozval sindikat Verdi. Gre za četrto stavko od začetka februarja, s katero zahtevajo zvišanje plač.

Verdi zahteva 12,5-odstotno zvišanje plač za več kot 20.000 zaposlenih in inflacijski dodatek v višini 3.000 evrov, ki bi ga podjetje obročno izplačevalo v prihodnjem letu.

Lufthansa je februarja privolila v okoli 10-odstotno zvišanje plač z letošnjim decembrom in izplačan dodatek v naslednjih 25 mesecih, a se sindikat s ponudbo ne strinja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Naslednji krog pogajanj je predviden 13. in 14. marca.

Poleg Lufhansinega osebja zemeljske oskrbe bo stavkalo tudi kabinsko osebje nemškega letalskega prevoznika. Stavko, katere datum še ni znan, je podprlo 96 odstotkov članov sindikata Ufo. Ta zahteva 15-odstotno zvišanje plač za okoli 18.000 članov kabinskega osebja Lufthanse in za nekaj manj kot 1000 zaposlenih pri njeni hčerinski družbi Cityline v obdobju 18 mesecev. Ufo enako kot sindikat Verdi, ki zastopa osebje zemeljske oskrbe, zahteva tudi inflacijski dodatek v višini 3000 evrov in višje bonuse.

Pogajanja s prevoznikoma Lufthansa in Cityline potekajo ločeno, zadnje ponudbe delodajalca pa je Ufo označil za nezadostne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!