Zavetišče Horjul: Lastnik odvzetega psa nam že dalj časa grozi

Slovenija 06. Jun 202315:21 2 komentarja
Zavetišče grožnje
Zavetišče Horjul/FACEBOOK

Zaposlenim v zavetišču Horjul že dalj časa grozi lastnik psa, ki ga v zavetišču oskrbujejo, potem ko so ga lastniku odvzeli po odločbi veterinarja. Policija je v nekaj več kot pol leta prejela pet prijav, zoper osebo pa poteka predkazenski postopek.

V zavetišču Horjul pravijo, da vse od lanskega avgusta prejemajo grožnje lastnika enega od psov, ki ga v zavetišču oskrbujejo.

Psa so v zavetišče sprejeli po tem, ko ga je veterinar lastniku odvzel po odločbi, takrat pa so se tudi začele grožnje, so zapisali v daljšem zapisu na Facebookovem profilu.

V društvu so dodali, da se je pred vrati zavetišča nenapovedano pojavil že večkrat, enkrat je tudi preskočil ograjo.

Svoje grožnje je po besedah zavetišča stopnjeval po dogodkih in streljanju v eni od osnovnih šol v Beogradu. Ponavljal naj bi, naj raje zaprejo zavetišče in da se jim ne izplača izgubiti življenja.

Zadnjo grožnjo v začetku tega tedna naj bi po navedbah zavetišča podkrepil s puško, ki naj bi jo skril oziroma zavil v odejo. Eden od delavcev v zavetišču je dogajanje posnel, moški na posnetku na začetku vpije, nato pa gre v avto in se odpelje. S posnetka ni bilo mogoče razbrati, kaj je imel v rokah.

“Od danes bomo zagotovili vse, kar je v naši moči, da se ne bo zares kaj zgodilo. Za varovanje moramo poskrbeti sami in tudi bomo, policisti nam zdaj trenutno ne morejo učinkovito pomagati,” so še zapisali v društvu. Po zadnjem dogodku so najeli zasebno zavarovanje.

Policija: Poteka predkazenski postopek

Na policiji so za N1 pojasnili, da so v zadnjem tednu dobili dve prijavi groženj v Horjulu. Kot so ugotovili do zdaj, je znana oseba prišla do objekta in tam izrekla grožnje zaposlenim.

Policisti so začeli zbirati obvestila in preverjati vse okoliščine, predkazenski postopek pa še poteka, zato več podrobnosti ne morejo razkriti.

Na istem območju so sicer tri prijave kršitve javnega reda in miru prejeli že v drugi polovici lanskega leta. V vseh treh primerih so obravnavali isto osebo. V dveh primerih policisti kršitev niso ugotovili, v enem primeru pa je bila kršitelju izrečena globa, so sporočili s policije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje