ZD Ljubljana: Na zdravnika se obrnite le, če imate akutno obolenje ali vročino

Koronavirus 11. Nov 202114:33 > 16:20 1 komentar
ZD Ljubljana
BOBO

Zaradi izjemnega porasta pacientov s covidom-19, ki potrebujejo zdravstveno oskrbo, v Zdravstvenem domu Ljubljana vse prosijo k racionalni rabi zdravstvenih storitev. Na zdravnika naj se bolniki obračajo le v primeru akutnih obolenj in vročinskih stanj.

V Zdravstvenem domu Ljubljana se v trenutni epidemiološki sliki v ambulantah primarnega nivoja spoprijemajo z izjemnim porastom pacientov s covidom-19, ki potrebujejo zdravstveno oskrbo. Kot pojasnjujejo, navedeno zahteva takojšnje in stalno prilagajanje, da se lahko zagotavlja izvajanje neodložljivih zdravstvenih storitev za vse paciente ter sočasno dosledno izvajanje vseh ukrepov za zmanjšanje epidemije, kot so testiranja in cepljenje proti covidu-19.

“Posledično pozivamo in prosimo vse paciente k racionalni rabi zdravstvenih storitev. V naslednjih štirih tednih paciente zato prosimo, da se k zdravniku obračajo v primeru akutnih obolenj in vročinskih stanj. Pacientom se vnaprej zahvaljujemo za strpnost, sodelovanje in njihov doprinos k temu, da bomo uspešno prebrodili te zahtevne in naporne razmere,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje