Zimska pravljica na slovenskih smučiščih

Slovenija 25. Nov 202211:07 0 komentarjev
Vogel Ski Center
Vogel Ski Center/FACEBOOK

Slovenska smučišča je pobelil sneg, na Pohorju pa se bodo prvi smučarji in deskarji po belih strminah lahko spustili že jutri.

Več slovenskih smučišč se že lahko pohvali s snežno odejo. Na Pohorju, kjer je zapadlo do 50 centimetrov snega, bodo tako smučarsko sezono odprli že jutri, z Vogla pa so prek Facebooka sporočili, da bo za smuko vseeno potrebna še ena pošiljka snega.

Na Pohorju bo smuka omogočena na Arehu, kjer bodo obratovale vlečnice Areh, Ruška in Cojzarica.  Od ponedeljka bodo po zdajšnjih napovedih smučarske proge zaprte, o nadaljnjem obratovanju bodo smučarje obvestili, je zapisano na spletni strani Visit Pohorje.

Na Mariborskem Pohorju so doslej prodali več kot 1.400 različnih sezonskih smučarskih vozovnic. To je približno na ravni iz predhodne sezone, in to kljub dejstvu, da so cene nekaterih vozovnic letos zvišali tudi za 20 odstotkov. V predprodaji so bile sicer na voljo različne prodajne akcije. Dnevna vozovnica bo stala 39 evrov, ob koncih tedna in praznikih pa štiri evre več, medtem ko bo za otroško treba odšteti 23 evrov, ob dela prostih dnevih pa dva evra več.

Predprodaja vozovnic sicer ponekod še poteka, cene pa so večinoma malo višje kot lani. Glede na stroške smučišča napovedujejo gospodarno rabo energije.

Na Rogli bi glede na trenutno vremsko napoved s tehničnim zasneževanjem morda lahko začeli v prvi polovici prihodnjega tedna, začetek smučarske sezone pa v primeru ugodnih vremenskih pogojev in nizkih temperatur načrtujejo v prvi polovici decembra. Zaradi občutne rasti stroškov, zlasti energentov, so bili prisiljeni nekaterim tipom smučarskih vozovnic prilagoditi ceno. Te bodo tako v povprečju višje za osem odstotkov. Za običajno dnevno vozovnico bo treba odšteti 39 evrov, v predprodaji je do konca novembra na voljo po pet evrov nižji ceni. Otroška vozovnica stane 23 evrov, v predprodaji pa tri evre manj.

Rogla
Rogla/FACEBOOK

Na Krvavcu dnevna smučarska vozovnica stane 39 evrov. Kot so za STA pojasnili v družbi RTC Krvavec, so naredili vse, da se cena ne bi drastično spremenila. Tako se je vozovnica glede na lansko redno ceno podražila za dva evra. Predprodaja vozovnic se je začela sredi oktobra, trajala bo do konca novembra. Začeli so tudi že umetno zasneževanje, saj vremenske razmere kažejo, da je to smiselno. Na odprtje smučarske sezone računajo prvi ali drugi vikend v decembru.

Po podatkih s spletne strani Sončnega Kanina bo od 1. decembra redna cena dnevne vozovnice za odrasle 33 evrov, za otroke in mladostnike od 10 do 26 evrov, za starejše bo 29 evrov, za tiste nad 75 let pa pet evrov. Redne cene sezonskih vozovnic se gibajo od 90 do 330 evrov, ponujajo pa tudi več različnih kombinacij vozovnic.

Kanin - Sella Nevea ski resort
Kanin – Sella Nevea ski resort/FACEBOOK

Na Kopah so ta teden prejeli nekaj večjo pošiljko snega in se pripravljajo na zagon naprav. Uradno odprtje sezone z zabavo načrtujejo za 9. december. Če bodo proge za smučanje pripravljene že prej, bodo o tem javnost obvestili, je za STA povedala vodja prodaje v družbi Vabo Klara Poberžnik.

Na Golteh pa napovedujejo, da bo nihalka ponovno začela obratovati 23. decembra, ko bodo odprli tudi hotel in smučišče. Cenejše smučarske vozovnice v predprodaji ponujajo še do konca novembra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!