Slovenski TV voditelj razkril, da se je zdravil zaradi alkoholizma

Magazin 15. Feb 202412:55 1 komentar
Andrej Hofer
Andrej Hofer (Foto: Nebojsa Tejic/STA)

Alkoholizem ne sme biti tabu in ni sramota, je bolezen, poudarja znani slovenski televizijski voditelj, ki se je zaradi odvisnosti od alkohola tudi sam zdravil v psihiatrični bolnišnici.

Znani televizijec Andrej Hofer, ki ga poznamo kot voditelja oddaje Dobro jutro na TV Slovenija in kot komentatorja izbora za Pesem Evrovizije, je v pogovoru za radio Robin ta teden spregovoril o svojih težavah z alkoholizmom, zaradi katerega se je tudi zdravil.

“Napeljal pa si na Idrijo, na psihiatrično bolnišnico,” je Hofer dejal v pogovoru z voditeljem in nadaljeval, “leto in pol srečanj z ljudmi, ki so imeli podobne stiske in zdravstvene težave. To je bolezen. Če imate težavo, to ni nobena sramota. Jaz sem jo imel in sem šel po pomoč. To ni tabu in ponovno poudarjam, o odvisnosti od alkohola lahko zboliš tudi ti. Nima smisla, da se slepiš, da se to tebi ne more zgoditi.”

Na vprašanje, v katerem trenutku se je odločil, da odide na zdravljenje, je odgovoril, da enoznačnega odgovora na to vprašanje ni. Nato pa je povedal, kaj so jim pojasnili na zdravljenju.

“Pri meni je rehabilitacija trajala leto in pol, lahko traja tudi tri, pa tudi po tem ni garancije. Pri meni zdaj teče že tretje leto abstinence. Vzrok za nastanek alkoholizma pa se skriva v tako imenovanem trikotniku. Ena stran je dedna zasnova, druga je družinsko okolje in vplivi, tretja pa alkohol. In ko se vse te tri stranice povežejo, se to zgodi. Do te težave ne pride zaradi stresa ali preutrujenosti. Do tega pride, ko se povežejo te tri prej omenjene stvari. In ta težava se lahko razvija tudi 25 let, kako se izrazi, pa je pri vsakomur drugače. Pri meni je naredilo ‘bum’ pravi čas, da sem šel po pomoč,” je pojasnil in poudaril, da alkoholizem ni sramota, smo pa vsi le krvavi pod kožo.

Prav zaradi odsotnosti zaradi zdravljenja eno leto tudi ni komentiral izbora za pesem Evrovizije, je še po poročanju Cosmopolitana v pogovoru za radio Robin povedal Andrej Hofer.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje