1,35 milijarde dolarjev v roke srečnežu iz zvezne države Maine

Svet 14. Jan 202318:57
FILE PHOTO: "Millions" lottery drawing passes $1.35 billion in Great Neck, New York
Shannon Stapleton/REUTERS

Včerajšnje žrebanje loterije Mega Millions je po treh mesecih vendarle dalo glavnega zmagovalca. Danes je znano, da je bila dobitna srečka prodana na črpalki v ameriški zvezni državi Maine, srečnež pa je zadel drugi največji dobitek v zgodovini te ameriške loterije, ki znaša kar 1,35 milijarde dolarjev, piše CNN.

Nekomu na severovzhodu Združenih držav Amerike se je v petek življenje obrnilo na glavo. Zadel je namreč drugi največji dobitek v zgodovini ameriške loterije Mega Millions. Usoda je želela, da je žreb skoraj rekordnega dobitka potekal ravno na petek trinajstega, zmagovite številke pa so bile 30-43-45-46-61, medtem ko je bila kot “Mega žogica” izžrebana številka 14.

Loterija zvezne države Maine je sporočila, da je srečnež listek kupil na črpalki v mestu Lebanon: “Uspelo nam je! Zmagovita srečka je bila prodana v Hometown Gas & Grill v Lebanonu, v zvezni državi Maine,” je na svoji Facebook strani zapisala loterija.

Prvi dobitek v Mainu je hkrati tudi med največjimi

Dobitek je po uradnih ocenah vreden okoli 1,35 milijarde dolarjev (približno 1,25 milijarde evrov), medtem ko predviden znesek končnega izplačila znaša 724,6 milijona dolarjev (približno 670 milijonov evrov), poroča CNN.

Loterija v Mainu je sploh prvič zadela jackpot Mega Millions. Ob tem gre za četrti dobitek, ki je presegel milijardo dolarjev in drugi največji dobitek v zgodovini loterije Mega Millions.

Rekordni dobitek je bil izplačan leta 2018, ko je nekdo zadel kar 1,6 milijarde dolarjev (1,48 milijarde evrov). Milijardo dolarjev so presegli še leta 2021 in 2022.

Jackpot loterije Mega Millions se poveča vsakič, ko se žreb številk konča brez glavnega zmagovalca. Včerajšnji dobitek se je nabiral tri mesece. Danes mineva prvi dan po dobitnem žrebu, naslednje žrebanje pa bo v torek. Glavna nagrada je zdaj “le” približno 20 milijonov dolarjev, kar trenutno znaša okoli 18,5 milijona evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.