Ameriški obrambni minister Austin znova v bolnišnici

Svet 12. Feb 202407:58 0 komentarjev
Lloyd Austin
Foto: PROFIMEDIA

Ameriški obrambni minister Lloyd Austin je zaradi težav z mehurjem znova v bolnišnici, svoja pooblastila pa je prenesel na namestnico Kathleen Hicks, so sporočili iz Pentagona. Bolnišnica Walter Reed v Virginiji, kjer se minister zdravi tudi zaradi raka prostate, je sporočila, da je trenutno na enoti za intenzivno nego.

Da je bil Lloyd Austin zaradi “nujne težave z mehurjem” sprejet v bolnišnico, je Pentagon sporočil v nedeljo popoldne in dodal, da so o tem obvestili tudi druge visoke predstavnike obrambnega resorja v državi. Le nekaj ur pozneje so v novi izjavi javili, da je minister svoja pooblastila in dolžnosti prenesel na namestnico Kathleen Hicks.

Iz vojaške bolnišnice Walter Reed so kasneje sporočili, da so 70-letnega Austina po preiskavah sprejeli na enoto za intenzivno nego, kjer da je deležen podporne oskrbe in podrobnega nadzora. Težave z mehurjem naj sicer ne bi vplivale na pričakovano polno okrevanje. Njegova prognoza glede zdravljenja raka ostaja odlična, so javili zdravniki.

Kako dolgo bo Austin ostal v bolnišnici, po poročanju tujih tiskovnih agencij ni jasno. Še ta teden naj bi sicer glede na svoj urnik potoval v Bruselj na srečanje obrambnih ministrov držav, podpornic Ukrajine.

Austin je bil sicer decembra lani operiran zaradi raka prostate, januarja pa je bil nato znova hospitaliziran zaradi zapletov ob posegu. Kasneje se je bil primoran zagovarjati, ker o tem ni obvestil najvišjih predstavnikov države, ki so šele tri dni po njegovem januarskem sprejemu v bolnišnico izvedeli, da je resno bolan.

Minuli teden se je na novinarski konferenci zatrdil, da ni nikomur naročil, naj njegov odhod v bolnišnico skrivajo, se pa je obenem opravičil, ker ni poskrbel za ustrezno obveščanje. “Nisem ravnal pravilno,” je dejal in dodal, da bi moral predsedniku povedati o diagnozi raka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!