Ameriški obrambni minister, ki je skrival svojo diagnozo, zapustil bolnišnico

Svet 15. Jan 202421:21 0 komentarjev
Lloyd Austin
Lloyd Austin (Foto: PROFIMEDIA)

Potem ko je pred dnevi ameriško javnost razburila novica, da je tamkajšnji obrambni minister Lloyd Austin celo pred Belo hišo skrival svojo zdravstveno diagnozo, je Austin danes zapustil bolnišnico. Zdravili ga zaradi zapletov po operaciji raka na prostati.

Obrambni minister ZDA Lloyd Austin je danes po dveh tednih zapustil bolnišnico Walter Reed pri Washingtonu, kjer so ga zdravili zaradi zapletov po operaciji raka na prostati, so sporočili iz Pentagona.

Austin bo še nekaj časa delal od doma, zdravniki pa pričakujejo popolno okrevanje.

“Rak na prostati ministra Austina je bil zdravljen zgodaj in učinkovito, njegova prognoza pa je odlična,” sta povedala direktor medicinske službe za travme John Maddox in direktor Centra za raziskave bolezni prostate v Wakter Reedu Gregory Chesnut.

Austin se je zahvalil za odlično oskrbo. “V času okrevanja in dela od doma se želim čim prej vrniti v Pentagon,” je sporočil minister.

Austina so sprejeli v bolnišnico 1. januarja zaradi zapletov po decembrski operaciji raka na prostati. Pentagon je potem medije o njegovi hospitalizaciji obvestil šele 5. januarja, Pentagon pa o diagnozi, operaciji in poznejših zapletih ni obvestil niti Bele hiše.

Predsednik ZDA Joe Biden je kasneje povedal, da še vedno zaupa Austinu, čeprav pa je potrdil, da meni, da je minister naredil napako, ker ga ni takoj obvestil o odsotnosti.

Razburili pa so se republikanci v kongresu, ki zahtevajo njegov odstop. Zaplet je sprožil notranjo preiskavo v Pentagonu, ki zaplet opravičuje s tem, da je v tistem času za gripo zbolela tudi šefica njegovega kabineta Kelly Magsamen in je zamujala z obveščanjem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!