Ameriški sodnik Trumpa označil za šarlatana

Svet 16. Apr 202219:29 1 komentar
Donald Trump
Profimedia

Konservativni zvezni sodnik Reggie Walton je pred izrekom kazni enemu od napadalcev na zvezni kongres 6. januarja lani nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa označil za šarlatana, ki mu ni mar za demokracijo, ampak gleda le za osebno korist.

Reggie Walton, ki ga je na položaj imenoval republikanski predsednik George Bush mlajši in je bil v preteklosti predsednik posebnega sodišča za nadzor nad tujimi vohuni (Fisa), je oceno podal, potem ko je porota 38-letnega Dustina Thompsona spoznala za krivega šestih točk obtožnice v zvezi z napadom na kongres.,Kongres so napadli privrženci Donalda Trumpa, ki so hoteli preprečiti formalno potrditev izida predsedniških volitev novembra 2020, na katerih je Trump izgubil proti demokratu Joeju Bidnu, nato pa je trdil, da je bil prevaran.

Thompson je na sodišču povedal, da je šel nad kongres, ker je bil prepričan, da izpolnjuje Trumpov ukaz. V kongresni palači je med drugim kradel alkohol in nosil stojalo za plašče. Trdil je, da je stojalo vzel, da ga ne bi kdo drug in z njim razbijal po palači. “Vstaja in mislim, da je šlo za vstajo, je zelo zaskrbljujoča. Mislim, da je naša demokracija v težavah, ker imamo na žalost šarlatane, kot je bivši predsednik, ki mu po mojem mnenju ni mar za demokracijo, ampak ga zanima le oblast,” je izjavil sodnik, ki ga ni moč obtožiti liberalnih ali levih političnih prepričanj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje