Amsterdam: Nič več marihuane v rdeči četrti

Svet 11. Feb 202314:27 0 komentarjev
amsterdam
Profimedia

Kajenje marihuane v znani rdeči četrti v Amsterdamu kmalu ne bo več dovoljeno, svoja vrata bodo morali prej zapreti restavracije in bari, spolni delavci pa bodo svoje usluge lahko nudili le še do tretje ure zjutraj.

Nova zakonodaja, ki jo je mestni svet sprejel skoraj soglasno, bo začela veljati v sredini maja, poroča BBC. Zajema številne prepovedi, ki naj bi izboljšale življenja stanovalcev rdeče četrti, ki se že dolgo pritožujejo nad hrupom, ki ga povzročajo turisti.

Prodajalke in prodajalci ljubezni v rdeči četrti bodo lahko delali le še do tretje ure zjutraj. Mestni svet je izglasoval tudi zapiranje restavracij ob petkih in sobotah najkasneje ob drugi uri zjutraj, obiskovalci pa po eni uri zjutraj sploh ne bodo več smeli vstopiti v znano amsterdamsko četrt.

Uživanje alkohola na javnih mestih je že prepovedano, med četrtkom in nedeljo po 16. uri je nezakonita tudi prodaja alkohola v trgovinah, trgovinah z alkoholnimi pijačami in v kavarnah v rdeči četrti. Zdaj pa je mestni svet zahteval še bolj stroge omejitve: od prodajalcev pričakuje, da v tem času alkoholne pijače popolnoma umaknejo s polic.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!