Analitik ameriške televizije v boj proti Rusiji: “Konec govoričenja”

Svet 19. Apr 202209:41 > 09:56 5 komentarjev
Malcolm Nance
Malcolm Nance/TWITTER

Malcolm Nance, ki je delal za ameriško televizijo MSNBC kot analitik na področju zunanje politike, se je pridružil ukrajinski vojski v boju proti ruskim silam.

Upokojeni marinec Malcolm Nance, ki je delal kot analitik na področju zunanje politike za televizijo MSNBC, se je javil iz Ukrajine. Pred približno mesecem dni se je pridružil mednarodni legiji, ki se bori proti ruskim silam.

“Več kot sem vedel o tej vojni, bolj sem bil prepričan, da je konec govoričenja. Čas je, da ukrepam,” je dejal Nance, oblečen v neprebojni jopič z avtomatsko puško v rokah. “Tukaj sem, da pomagam tej državi v boju proti vojni, ki je pravzaprav vojna iztrebljanja. To je eksistencialna vojna, ki jo je Rusija prinesla nad te ljudi. Množično pobijajo civiliste, in tukaj so ljudje, kot sem jaz, da bi nekaj storili.”

Nance, izvršni direktor možganskega trusta Terror Asymmetrics Project, je dejal, da to, da je tujec, zanj ne predstavlja posebne nevarnosti. “Rusi ne hodijo naokoli in iščejo našitkov z ameriško zastavo ali ugotavljajo, kdo je temnopolt, kdo je Azijec in kdo je iz Latinske Amerike.” Dodal je, da je bil ganjen, ko je prvič spoznal svojo četo.

“Mednarodna legija je ena najbolje varovanih skrivnosti v državi. Večina novinarjev nikoli ni videla dejanskega pripadnika legije. Resnično težko razložim, za kako raznoliko skupino v resnici gre. To je multinacionalna skupina moških in žensk, ki so tukaj, da branijo Ukrajino. Ko sem jih spoznal in videl, da so tu iz pravih razlogov, sem bil zelo ganjen,” je povedal Nance za MSNBC.

V nekem trenutku med intervjujem je Nance ameriškega predsednika Joeja Bidna neposredno pozval k pomoči s težkim orožjem. “Naj nekaj povem predsedniku ZDA: Dajte Ukrajini orožje, ki prestreže rakete dolgega dosega. Če to storite, boste ustavili napade na civiliste.”

Tiskovni predstavnik MSNBC je za The Daily Beast povedal, da Nance zdaj, ko se je pridružil mednarodni legiji, ne dela več za njihovo mrežo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje