Znan je vzrok smrti dolgo pogrešanega Mateja Periša

Svet 19. Maj 202212:03 > 14:17 1 komentar
Matej Periš
N1 Beograd

Analiza DNK je potrdila, da so v sredo iz Donave v Beogradu izvlekli truplo pogrešanega Mateja Periša, so potrdili na srbskem ministrstvu za notranje zadeve. Po prvih informacijah je vzrok smrti utopitev, natančnejše informacije pa bodo razkrile toksikološke raziskave.

V sredo so v Donavi v Beogradu našli truplo moškega, za katerega so sumili, da bi lahko bil več mesecev pogrešani Matej Periš. Analiza DNK je potrdila, da gre za hrvaškega državljana Mateja Periša, so sporočili s srbskega notranjega ministrstva.

Kot so za N1 Beograd povedali na Institutu za sodno medicino, kjer so opravili obdukcijo, je bil vzrok smrti utopitev, po prvih podatkih pa okoliščine ne kažejo nasilne smrti. Natančnejše podatke bodo imeli po opravljenih toksikoloških analizah, ki bodo razkrile, kaj se je s Perišom dogajalo pred utopitvijo, na izsledke pa bi lahko čakali še nekaj tednov. Tožilstvo je namreč zahtevalo številne analize, ki trajajo več časa.

Truplo so izvlekli včeraj ob 9.20, opazili pa so ga mornarji. Ob tem so ob truplu našli tudi uro in mobilni telefon. Matej Periš je bil pogrešan od 31. decembra 2021, ko je izginil v Beogradu. Nazadnje so ga videli v nočnem klubu Gotik, v katerem je bil s prijatelji. V Beograd so prišli praznovat novo leto. Od konca decembra so Splitčana intenzivno iskali, a odgovorov je bilo vseskozi bolj malo. Predstavniki zagrebške policije so že odpotovali v Beograd in se seznanili z najnovejšimi ugotovitvami preiskave.

Kot je včeraj povedal lastnik restavracije ob Donavi Renato Grbić, naj bi truplo našli šele po dobrih petih mesecih zaradi razlike v temperaturi. Decembra je bila temperatura vode le nekaj stopinj, zdaj pa je okoli 25 stopinj, kar je pripomoglo k hitrejšemu gnitju organizma, telo pa se je napihnilo kot balon, je dejal Grbić.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje