Iz Donave izvlekli truplo. Gre za pogrešanega Mateja Periša?

Svet 18. Maj 202211:56 > 20:41 0 komentarjev
Matej Periš
MUP RH

V Beogradu so iz Donave v bližini soseske Ada Huja izvlekli truplo mladega moškega. Zaradi oblačil obstaja sum, da bi to lahko bil od konca decembra pogrešani Hrvat. Obdukcija trupla bo končana najverjetneje v četrtek, je povedal načelnik tamkajšnje kriminalistične policije.

Oče Mateja Periša Nenad Periš je za Telegraf.rs potrdil, da ga je srbska policija obvestila, da so v Donavi našli truplo mladeniča, ki po opisu sodeč ustreza njegovemu sinu, a da morajo še opraviti potrebne analize. “Zelo težko mi je in pričakovali smo kakšno bolj srečno informacijo, a to je resnica in s tem se moram soočiti, jaz in moja družina. Prišel bom v Beograd,” je še dejal Nenad Periš. Za Novo.rs je še povedal, da ga je načelnik policije obvestil, da gre najverjetneje za Mateja. “Po oblačilih kaže, da gre zanj, to je za vse nas strašno velika bolečina,” je še povedal Periš.

Dežurni namestnik višjega državnega tožilca v Beogradu je opravil ogled in odredil obdukcijo ter toksikološko in DNK-analizo. S tem bodo ugotovili identiteto osebe ter vzrok smrti. “Ministrstvo za notranje zadeve in višje javno tožilstvo v Beogradu bosta javnost pravočasno obvestila o izsledkih omenjenih analiz, ki jih opravlja Inštitut za sodno medicino,” so sporočili s tožilstva. Popoldne je pred kamere stopil načelnik kriminalistične policije Antonio Gerovac. Povedal je, da so v stikih s policisti iz Beograda. “Po prvih podatkih in znakih na telesu bi rekel, da bi lahko šlo za pogrešanega Mateja. Obdukcija bo opravljena danes in jutri. Takrat bo znanih več podrobnosti,” je dejal Gerovac.

Policija je za Novo.rs potrdila, da so truplo izvlekli ob 9.20, opazili pa so ga mornarji. Za N1 je spregovoril tudi kapitan ladje Milovan Zelenović, ki je zjutraj poklical policijo, ko so opazili truplo. “Danes zjutraj je pihal veter s severa in med hojo po palubi smo videli truplo moškega. Veter ga je odnesel proti obali. Potem smo poklicali rečno policijo, nato je prišla še mestna policija in izvlekla truplo,” je povedal Zelenović.

Potrdil je, da se je garderoba najdenega moškega ujemala s Periševo – imel je kavbojke, bele superge ter majico s potiskom. Po poročanju N1 Beograd so našli tudi uro in mobilnik. “Zdaj ne vem, kaj ugotavljajo forenziki, dal sem izjavo in šel nazaj na ladjo,” je še dodal Zelenović. Rezultati analiz naj bi bili znani že jutri. Načelnik hrvaške kriminalistične policije Antonio Gerovac je že napovedal, da se bo tudi sam odpravil v Beograd.

“Preklet kraj Ade Huje”

“Ko je Matej pristal v vodi, je bila temperatura le nekaj stopinj. V zadnjih dneh pa so se začele temperature nad 25, 26 stopinj. Temperatura je pripomogla k hitrejšemu gnitju organizma, telo se je napihnilo kot balon, žogica,” pa je za N1 povedal Renato Grbić, lastnik restavracije na bregu Donave, ki je pred utopitvijo v reki rešil že več ljudi.

Pogrešani Matej Periš
Jelena Bokun/N1

“Ko se je voda otoplila, je truplo izplavalo,” je dodal Grbič, ki to mesto označuje za prekletega. Spomnil se je na fante, ki so na tem mestu v reki pristali z avtomobilom, na dva človeka, ki sta se utopila, pa tudi na nekaj umorov, ki so se zgodili v bližini. “In na dno se je žal zataknil tudi Matej. To je prekleti kraj Ade Huje, ki ga zaznamujejo tragedije.”

Spomnimo, Periša so nazadnje videli v nočnem klubu Gotik, kjer je bil s prijatelji. V Beograd so prišli praznovat novo leto. Od konca decembra so Splitčana intenzivno iskali, a odgovorov je bilo vseskozi bolj malo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!