Andrew Tate bo v priporu ostal vsaj do konca februarja

Svet 20. Jan 202314:31 0 komentarjev
Andrew Tate
Inquam Photos/Octav Ganea via REUTERS

Spletni vplivnež Andrew Tate, med drugim znan zaradi svojih mizoginih izjav in sovražnega govora, bo v romunskem priporu ostal najmanj do 27. februarja. Osumljen je vodenja organizirane kriminalne združbe, ki se ukvarja s trgovino z ljudmi.

Pristojno romunsko sodišče je odločilo, da bosta kontroverzni vplivnež Andrew Tate in njegov brat Tristan v priporu ostala do 27. februarja, poroča britanski BBC.

Andrew Tate je osumljen vodenja organizirane kriminalne združbe, ki se ukvarja s trgovino z ljudmi. Odločitev sodišča, da podaljša pripor, bo policiji prinesla več časa, da zbere dokaze in “zgradi” njegov primer. Kot dodaja BBC, bo sodišče uradne razloge ta podaljšanje pripora navedlo v pisni izjavi.

Poleg bratov Tate so romunski organi pregona prijeli še dve državljanki Romunije. Andrew Tate ima sicer dvojno državljanstvo, britansko in ameriško.

Tožilci so v obtožnici zapisali, da sta brata žrtve novačila pod pretvezo, da želita imeti z njimi resno zvezo. Žrtve sta nato odpeljala na posestvo zunaj Bukarešte, kjer sta jih spolno izkoriščala. Silila naj bi jih v snemanje pornografskih vsebin, s katerimi sta nato služila na različnih spletnih platformah. Eden od bratov Tate je obtožen tudi posilstva.

Andrew Tate je na družbenih omrežjih zaradi mizoginih izjav in sovražnega govora zaslovel predvsem med mlajšimi moškimi. Zaradi svojih spornih objav so ga blokirala vsa večja družbena omrežja. Po Muskovem prevzemu Twitterja mu je to omrežje znova omogočilo uporabo računa. Potem ko se je proti njemu začela preiskava v Veliki Britaniji, sta brata Tate zbežala v Romunijo. Tate je na enem od podkastov lani dejal, da je začel bogateti predvsem na račun deklet, ki jih je novačil za videoklice. Dejal je, da je posel začel z dvema dekletoma, število pa je nato naraslo na 75. Z njimi naj bi zaslužil več kot pol milijona evrov mesečno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!