Barbie se približuje absolutnemu rekordu najbolje prodajanih filmov vseh časov

Svet 17. Avg 202313:42 0 komentarjev
Barbie, Ken, Barbika, film, Margot Robbie, Ryan Gosling
PROFIMEDIA

Filmski hit Barbie, ki v zadnjih tednih v kinodvorane privablja trume gledalcev, je v Severni Ameriki že podrl rekord najbolj prodajanega filma vseh časov. Približuje se tudi rekordu na globalni ravni.

Film Barbie režiserke Grete Gerwig je do torka v ameriških in kanadskih kinodvoranah zaslužil 537,4 milijona ameriških dolarjev, s čimer je postal najbolje prodajani film studia Warner Bros v Severni Ameriki doslej. Po svetu je Barbie do torka zaslužila 1,2 milijarde ameriških dolarjev, poroča ameriška revija Hollywood Reporter.

Rekorder med filmi studia Warner Bros po zaslužku v Severni Ameriki je bil doslej Batman: Vitez teme režiserja Christopherja Nolana, ki je leta 2008 zaslužil 536 milijonov ameriških dolarjev.

Kmalu pred Harryjem Potterjem?

Barbie bi lahko z zaslužkom po svetu kmalu prehitela zadnjega v seriji filmov o čarovniškem vajencu Harryju Potterju, ki je studiu Warner Bros prinesel 1,34 milijarde ameriških dolarjev.

Drugi filmski hit letošnjega poletja Oppenheimer, ki govori o očetu atomske bombe, je studiu Universal doslej po svetu zagotovil 650 milijonov ameriških dolarjev.

Barbie je že v prvem avgustovskem tednu z zaslužkom v kinodvoranah na globalni ravni presegla milijardo ameriških dolarjev in postala prvi film, ki ga je režirala ženska, s takšnim izkupičkom. Prejšnji rekord je imela Patty Jenkins s filmom Čudežna ženska, ki je po svetu zaslužil skupaj 821,8 milijona ameriških dolarjev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!