Barcelona bo prepovedala kajenje na plažah

Magazin 08. Apr 202216:32 > 17:18
Barcelona
Gonzalo Fuentes/REUTERS

Od julija naprej bo v Barceloni prepovedano kajenje na vseh mestnih plažah. Mestni svet, ki je to odločitev sprejel, poudarja, da bodo plaže tako postale bolj zdravi skupnostni prostori, ki bodo spoštovali ohranjanje okolja.

Barcelona bo od julija dalje prepovedala kajenje na vseh mestnih plažah, poroča Reuters. Mestni svet je odločitev sprejel po lanskem pilotnem projektu, v katerem so kajenje prepovedali na štirih od desetih mestnih plaž. Kot kaže, je bil pilotni projekt uspešen.

Tamkajšnji mestni svetnik za izredne podnebne razmere in ekološko tranzicijo Eloi Badia je poudaril, da je bilo po testnem obdobju na plažah veliko manj cigaretnih ogorkov, med ljudmi pa zelo visoka stopnja zadovoljstva. “Plaže, kjer je kajenje prepovedano, bodo nudile bolj zdrave skupnostne prostore z manj odpadkov in bodo spoštovale ohranjanje okolja,” je mestni svet zapisal v izjavi.

Več španskih regij je že leta 2020 uvedlo prepovedi kajenja, predvsem zato, da bi zmanjšali širjenje koronavirusa, Balearski otoki in Majorka pa so tak ukrep sprejeli že pred pandemijo koronavirusa. Sledili so jim Kanarski otoki, Andaluzija, Galicija in Valencia z delno ali popolno prepovedjo kajenja na svojih plažah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.