Belgijo znova zadele poplave, slabo vreme se bo nadaljevalo

Svet 25. Jul 202108:57 > 13:47 0 komentarjev
Poplave: Belgija
Twitter/Météo Express

Iz Belgije, ki so jo pred več kot tednom dni prizadele hude poplave s 36 smrtnimi žrtvami, poročajo o novih poplavah. Belgijske oblasti opozarjajo, da se bo slabo vreme nadaljevalo še nekaj dni.

Tokrat so poplave v soboto med drugim prizadele mesti Dinant, kjer je voda odnašala avtomobile, in mesto Namur. Podžupan Dinanta Robert Closset je poplave v mestu označil za hujše kot tiste, ki so Belgijo zadele prejšnji teden. “Tukaj živim že vse življenje in kaj takšnega še nisem videl,” je povedal za AP.

V provinci Liege, kjer je bilo prejšnji teden najhuje, so lokalne oblasti dejale, da ne pričakujejo razlivanja rek, zato evakuacija prebivalcev ne bo potrebna.

O morebitnih smrtnih žrtvah novih poplav zaenkrat ni poročil.

Iz province Valonski Brabant poročajo o novih zemeljskih plazovih, v provinci Antwerpen na severu države so zabeležili več pozivov na pomoč zaradi poplavljenih hiš in udarov strele.

Belgijo so hude poplave prizadele že pred več kot tednom dni, ki so po zadnjih podatkih zahtevale 36 smrtnih žrtev, nekaj ljudi pa še vedno pogrešajo. 20. julij so razglasili za dan žalovanja za vsemi žrtvami poplav, ki jih je belgijski premier Alexander De Croo označil za najhujše doslej.

Težave po nevihti v Avstriji

Nevihtna fronta je v noči na danes ponovno povzročila težave v nekaterih predelih Avstrije.

Na območju Amstettna v Spodnji Avstriji so morali gasilci reševati več kot sto svatov, saj je poplavilo stavbo, kjer so praznovali poroko. Na Tirolskem je nevihta s strelami in poplavami gmotno škodo povzročila že v soboto zvečer. S Solnograškega poročajo o neurju z obilnim deževjem in močnim vetrom, ki je poplavljalo kleti in podiralo drevesa. Ponekod so morali tudi zapreti glavne cestne povezave.

Avstrijski vremenoslovci so do davi zabeležil več kot 85.000 strel, na zahodu države pa je hitrost vetra ponekod dosegla 94 kilometrov na uro. Za nekatere dele zahodne Avstrije vremenoslovci nove nevihte s silovitim vetrom in močnim dežjem, ponekod točo, napovedujejo tudi za danes popoldne in zvečer.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!