Biden je Murdocha označil za “najnevarnejšega človeka na svetu”

Svet 04. Apr 202216:27 0 komentarjev
fox
PROFIMEDIA

Novinarja in politična analitika New York Timesa ter CNN v novi knjigi pišeta, da predsednik Združenih držav Amerike (ZDA) Joe Biden medijsko hišo Fox News vidi kot "eno najbolj uničujočih sil v ZDA".

Novinarja in politična analitika Jonathan Martin in Alexander Burns pišeta, kako je bil ameriški predsednik Joe Biden lani kritičen do lastnika Fox Corpa Ruperta Murdocha. V knjigi navajata, da je Biden sredi leta 2021 neimenovanemu sodelavcu rekel, da je Murdoch “najnevarnejši človek na svetu”.

Knjiga “This Will Not Pass: Trump, Biden, and the Battle for America’s Future” bo izšla maja letos.

Knjiga opisuje Murdochovo medijsko hišo Fox kot “virus, ki napada Bidnov program, vzbuja dvome o cepivih in širi teorije zarote o napadu na ameriški kongres 6. januarja”.

Mnogi Bidnovi zavezniki so prav zaradi tega obsodili Fox in s prstom pokazali na Ruperta Murdocha in njegovega sina Lachlana Murdocha, izvršnega direktorja podjetja. Toda Biden ni nikoli javno govoril o Murdochu, kot kažejo podatki Factba.se, podatkovne zbirke predsednikovih govorov, intervjujev, tvitov in drugih javnih izjav. Zato se zna zgoditi, da bo komentar v knjigi razburil javnost.

Tiskovni predstavnik Bele hiše Bidnove izjave o Murdochu ni želel komentirati.

Biden je bil že večkrat v konfliktu s Foxovim dopisnikom iz Bele hiše Petrom Doocyjem, januarja pa ga je označil za “neumnega kur… sina”. Predsednik ga je pozneje poklical in se mu opravičil.

Ameriški predsednik pa občasno omenja Foxov opozicijski program. Oktobra lani je za CNN dejal: “Gledam Fox, da bi ugotovil, kako priljubljen sem” in z besedami nasmejal občinstvo.  Poročanje Martina in Burnsa pa kaže veliko mračnejšo sodbo o Foxovem šefu za zaprtimi vrati.

Avtor: Brian Stelter/CNN

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!