Biden odpovedal večerjo in razburil Giorgio Meloni: “Dame se ne pusti čakati”

Svet 13. Jun 202419:50 5 komentarjev
biden meloni
Foto: Profimedia

Ameriški Joe Biden se ne bo udeležil današnje večerje na vrhu G7. Domnevno naj bi bil utrujen zaradi številnih obveznosti v zadnjih dneh.

Predsednik ZDA Joe Biden se ne bo udeležil današnje večerje na vrhu sedmih najrazvitejših gospodarstev sveta (G7), so sporočili iz Bele hiše. Razloga za Bidnovo odsotnost niso navedli.

81-letnik je že pred tem poskrbel za šaljivo nejevoljo gostiteljice, italijanske premierke Giorgie Meloni, saj jo je na sprejemu pustil čakati več kot 20 minut.

Voditelje in druge udeležence vrha je na večerjo na gradu v pristaniškem mestu Brindisi na jugu Italije povabil italijanski predsednik Sergio Matterella. Iz Bele hiše so sporočili, da se Biden te ne bo udeležil, pri čemer razloga za njegovo odsotnost niso navedli. Domnevno naj bi bil utrujen zaradi številnih obveznosti v zadnjih dneh.

Pred tem je ameriški predsednik poskrbel za šaljivo nejevoljo gostiteljice, italijanska premierke Meloni, ki je vsakega od udeležencev ob prihodu na vrh v letovišču Borgo Egnazia osebno pozdravila. 47-letna voditeljica skrajno desne stranke Bratje Italije je na Bidna čakala več kot 20 minut.

“Dame se ne pusti čakati na tak način,” je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa predsednika ZDA v šaljivem tonu podučila Meloni.

Voditelji držav G7 so sicer danes na vrhu sprejeli politični dogovor o zagotovitvi 50 milijard ameriških dolarjev za Ukrajino z uporabo zamrznjenega ruskega premoženja.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki se prav tako udeležuje vrha, je dogovor pozdravil kot novo priložnost za Ukrajino, da v vojni proti Rusiji zmaga. V Moskvi so medtem dogovor označili za korak, ki Zahodu ne bo prinesel nič dobrega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje