Bil je ob Tupacu, ko je ta umrl, in trdi: Policija ima v rokah napačnega človeka

Magazin 03. Okt 202308:30 0 komentarjev
Tupac Shakur in Suge Knight
Foto: PROFIMEDIA

Po udarni novici, da je ameriška policija zaradi vpletenosti v umor Tupaca Shakurja prijela Duana "Keffeja D" Davisa, se je zdelo, da smo končno dobili odgovor na vprašanje, kdo je ubil slavnega raperja. Pa ima policija res v rokah pravega krivca za umor? Zloglasni Suge Knight, ki je bil na usodni večer v avtu s Tupacom, meni, da ne.

Aretacija Duana “Keffeja D” Davisa, ki jo je policija v Las Vegasu izvedla prejšnji teden, je obetala končni odgovor na vprašanje, kdo je ubil raperja Tupaca Shakurja. Zdelo se je, da dvomov o Davisovi vpletenosti v umor ni. Keffe D je ne nazadnje že pred štirimi leti v svoji biografiji priznal, da je bil 7. septembra 1996 v avtomobilu, iz katerega so streljali na legendarnega raperja.

Dvome o krivdi aretiranega pa je zdaj izrazil nekdanji vodja založbe Death Row Records Marion Hugh “Suge” Knight Jr., ki je bil med streljanjem v avtomobilu s Tupacom. V pogovoru za TMZ je dejal, da je policija prijela napačnega človeka.

Pri tem je zavrnil tudi dolgotrajna namigovanja, da je na raperja streljal zdaj že pokojni Davisov nečak Orlando “Baby Lane” Anderson. Za TMZ je zatrdil še, da bi morebiten poziv na pričanje v sodnem procesu proti Davisu zavrnil. Nekdanji vodja slavne založbe je trenutno v zaporu, kjer prestaja 28-letno kazen zaradi prometne nesreče s smrtnim izidom.

Suge Knight je bil leta 1991 med ustanovitelji slovite založbe Death Row Records, pod katero sta se poleg Tupaca med zvezde hip hopa izstrelila tudi Snoop Dogg in Dr. Dre. Na usodni večer leta 1996 je vozil avtomobil, s katerim je Shakur zapustil prizorišče boksarske tekme v hotelu MGM Grand v Las Vegasu. Pri semaforju se je nato vzporedno z njima pripeljal in ustavil beli cadillac, odjeknili so streli. Tupac, ki so ga zadeli štirje naboji, je umrl teden dni kasneje.

Policija je sprva preiskovala predvsem možnost nasilja med tolpami ter spora med raperji, saj je bil v tistem času Shakur v sporu z raperskim tekmecem Biggiejem Smallsom, znanim tudi kot Notorious B.I.G. Takrat sta bila oba raperja sredi rivalstva med vzhodno in zahodno ameriško obalo, ki je zaznamovalo hip hop sceno sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Duana Davisa na sodišču prvič pričakujejo v sredo, ko bodo dorekli datum za začetek sojenja pred poroto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!