Bodo v Srbiji zatemnili ekrane?

Svet 02. Maj 202416:35 1 komentar
Črn TV zaslon
Foto: PROFIMEDIA

Srbski regulatorni organ za elektronske medije je ponudnike medijskih storitev v Srbiji pozval, naj ob obletnici strelskega napada na beograjski osnovni šoli Vladislav Ribnikar in strelskega pohoda v bližini Mladenovca, ki se je zgodil le dan za tem, zatemnijo zaslone oziroma za eno minuto prekinejo program z besedilom "V spomin na 3. in 4. maj 2023" in se tako poklonijo 19 žrtvam, ki so v streljanjih izgubile življenje.

Srbski regulatorni organ je tamkajšnje medije pozval, naj 3. maja ob 8.41 in 4. maja ob 22.32 za eno minuto prekinejo oddajanje programa in se tako poklonijo žrtvam strelskih napadov, ki sta maja lani pretresla Srbijo in regijo, poroča N1 Beograd.

Jutri bodo v Srbiji obeležili prvo obletnico strelskega napada na beograjski osnovni šoli Vladislav Ribnikar, kjer je 13-letni učenec z očetovo pištolo ubil deset ljudi, devet učencev in varnostnika. Le dan zatem sledil nepovezan strelski pohod v bližini Mladenovca, ko je 21-letnik v treh vaseh v okolici ubil devet ljudi, večinoma mladih.

Omenjeni tragediji sta sprožili silovit odziv javnosti v obliki večmesečnih protestov Srbija proti nasilju. 

O problemu nasilja in orožja pa se je takrat pogovarjala celotna družba; ne le v Srbiji, temveč tudi v drugih državah v regiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje