Boris Johnson ob 95-letnem Attenboroughu brez maske. Še sam ne ve, zakaj

Svet 03. Nov 202108:35 > 09:14 2 komentarja
Johnson in Attenborough
Profimedia

Britanski premier Boris Johnson je postal tarča zgražanja in očitkov, potem ko je v ponedeljek na podnebni konferenci v Glasgowu sedel ob 95-letnem naravoslovcu in svetovno znanem televizijskem voditelju Davidu Attenboroughu, ne da bi nosil zaščitno masko.

“Če se ne moreš pripraviti do tega, da si nadeneš masko, ko sediš ob 95-letnem Davidu Attenboroughu, kako lahko sploh trdiš, da ti je mar za ljudi? Boris Johnson, res te je lahko sram,” je v tvitu zapisal angleški glasbenik Tim Burgess, potem ko je po medijih zakrožila fotografija, na kateri britanski premier sedi ob svetovno znanem naravoslovcu in novinarju in pri tem ne nosi maske. To je bil samo eden od ogorčenih odzivov.

Na eni od fotografij sicer Johnson nosi masko, medtem ko je Attenborough ne.

Johnson se je za CNN odzval na kritike, rekoč: “Masko nosim v zaprtih prostorih, kjer so ljudje, s katerimi se običajno ne srečujem … Ljudje morajo presoditi, ali so na dovolj veliki razdalji od nekoga … To je pristop, ki ga ubiramo.”

S posnetka je sicer jasno, da ga je vprašanje novinarke Christiane Amanpour zmedlo in pri odgovarjanju ni bil ravno prepričljiv.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje