Čoln s prebežniki trčil v skale, brodolom usoden za dojenčka

Svet 17. Dec 202213:24 0 komentarjev
Lezbos
PROFIMEDIA

Ob obali Lezbosa je čoln, na katerem se potovali prebežniki, trčil v skale. Brodolom je bil usoden za dvomesečnega dojenčka, ki so ga za mrtvega razglasili v bolnišnici.

Ob obali grškega otoka Lezbos je v petek plastični čoln, v katerem so bili prebežniki večinoma afriškega porekla, trčil v skale. V reševalni akciji je bilo rešenih 34 prebežnikov, v brodolomu pa je umrl dvomesečni dojenček, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dojenčka so po brodolomu odpeljali v bolnišnico, kjer so ga razglasili za mrtvega. Iz sprejemnega centra za prebežnike na Lezbosu so sporočili, da sta še dva prebežnika v nesreči utrpela lažje poškodbe.

Grčija, Italija in Španija so osrednje destinacije migrantov, ki bežijo iz Afrike in Bližnjega vzhoda v iskanju varnosti in boljšega življenja v Evropski uniji.

Grška obalna straža je v prvih osmih mesecih letošnjega leta rešila približno 1.500 ljudi, medtem ko jih je v enakem obdobju lani rešila manj kot 600.

Nemški nevladni humanitarni organizaciji sta v petek zvečer v skupni operaciji ob obalah Tunizije in Libije v Sredozemskem morju rešili več kot 60 prebežnikov, ki so se znašli v stiski, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Prebežniki so na gumijastem čolnu, ki ni bil primeren za plovbo, potovali že dan in pol. Med njimi je bilo 20 mladoletnikov brez spremstva staršev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!