Budistični tempelj ostal prazen: vsi menihi so morali na odvajanje od drog

Svet 01. Dec 202214:19 0 komentarjev
budistični menihi
Profimedia

Budistični tempelj na severu Tajske je ostal brez menihov, saj se zaradi pozitivnega testa na metamfetamin vsi zdravijo na kliniki za odvajanje od drog.

Potem ko je tajska policija v ponedeljek v enem od templjev opravila nenapovedan urinski test na droge, so štiri menihe in opata razrešili in napotili v kliniko za odvajanje od drog. Vsi so bili pozitivni na metamfetamin. Racijo so izvedli v okviru državne kampanje za boj proti prepovedanim drogam.

Ker so policisti takoj pospremili menihe iz templja, je ta ostal prazen, tamkajšnji vaščani pa so zaskrbljeni, saj ne bodo mogli izvajati bogoslužja, torej darovanja hrane menihom. Gre za pomemben del budistične prakse, ki vernikom prinaša duhovno zaščito. Skrbi jih tudi, kaj bo z mačkami in psi, ki živijo v templju. Zato so regionalne oblasti že zaprosile za pomoč lokalnega vodjo menihov, ki jim je obljubil, da bo v tempelj napotil nekaj menihov, navaja CNN.

Na Tajskem se v preteklih letih spopadajo s težavami zaradi metamfetamina. Lani so po podatkih Združenih narodov tam zasegli rekordne količine te prepovedane droge, ki na Tajsko prihaja prek Laosa, izvirajo pa iz Mjanmara, ki velja za največjega proizvajalca metamfetamina na svetu.

Metamfetamin v obliki tablet je na tajskih ulicah na prodaj za približno 50 bahtov, kar znaša nekaj manj kot 1,4 evra. Tajski predsednik vlade je prejšnji mesec napovedal zaostrovanje ukrepov za preprečevanje preprodaje prepovedanih drog, potem ko je policist, ki so ga odpustili zaradi posedovanja metamfetamina, ubil 37 ljudi na strelskem pohodu v vrtcu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!