Če v soboto letite iz Italije, se prepričajte, da vašega leta niso odpovedali

Svet 14. Jul 202318:15 0 komentarjev
Italijansko letališče
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V soboto bo na italijanskih letališčih potekala stavka letališkega osebja, kar bo povzročilo zamude in odpovedi nekaterih letov. Zaposleni na letališčih stavkajo, ker delodajalci niso obnovili kolektivne pogodbe, stavki pa se bodo pridružili tudi piloti letalske družbe Malta Air, ki v Italiji izvajajo lete družbe Ryanair.

Po stavki v italijanskem železniškem prometu bo sredi poletne počitniške potovalne sezone v soboto potekala tudi stavka osebja na letališčih, med drugim tudi v kontroli zračnega prometa. Prizadete bodo številne letalske povezave, letalske družbe pa potnikom sporočajo, naj se pripravijo na zamude in odpovedi letov.

Stavka letališkega osebja se bo v soboto začela ob 10. uri dopoldne, trajala pa bo do 18. ure. V tem času letalske družbe pričakujejo odpovedi letov in zamude, zato potnike pozivajo, naj pred odhodom na letališča nujno preverijo stanje letov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zaposleni na letališčih so se za sindikalno akcijo odločili, ker delodajalci niso obnovili kolektivne pogodbe, stavki pa se bodo pridružili tudi piloti letalske družbe Malta Air, ki v Italiji izvajajo lete družbe Ryanair. Ti bodo stavkali med 12. in 16. uro. Med 10. in 18. uro bodo stavkali še tudi piloti in kabinsko osebje nizkocenovne letalske družbe Vueling.

Ryanair je medtem že izdal obvestilo, da bodo leti v Italijo in iz nje zaradi stavk omejeni ali odpovedani.

Italijanski letalski prevoznik ITA Airways medtem za soboto načrtuje odpovedi okoli 133 letov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!