Cena za pse pasme corgi po kraljičini smrti narasla v višave

Svet 27. Sep 202215:06 0 komentarjev
Corgi
PROFIMEDIA

Po smrti britanske kraljice Elizabete II. je močno naraslo povpraševanje po njeni najljubši pasmi psov, valižanskih ovčarjih. Cena za to pasmo, znano kot corgi, je zato po kraljičinem pogrebu poskočila, je sporočil največji britanski trgovec z ljubljenčki.

Glede na začetek prejšnjega tedna se je povpraševanje po valižanskih ovčarjih povečalo za desetkrat, cena teh psov pa se je v zadnjih treh dneh podvojila.

Za malega ovčarskega psa, kakršne je oboževala pokojna kraljica Elizabeta II., je treba na Otoku trenutno odšteti rekordni znesek, ki presega 2.500 funtov (več kot 2.800 evrov). Cene za to pasmo so celo višje kot v času zaprtja med pandemijo covida-19, ko je naraslo povpraševanje po psih.

Corgi
PROFIMEDIA

Valižanski ovčarji so kraljico spremljali ves čas njene 70-letne vladavine. Pogosto so ji sledili iz sobe v sobo, večkrat jih je videti tudi na uradnih fotografijah monarhinje.

Ljubezen Elizabete II. do nizkih svetlo rjavih kosmatincev z velikimi pokončnimi uhlji je dobro znana. Desetletja jih je vzgajala in vzrejala. V vseh letih naj bi imela več deset psov, nekaterim je postavila tudi osebne nagrobne spomenike.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!