Ciklon Batsirai na Madagaskarju zahteval 80 smrtnih žrtev

Svet 09. Feb 202218:54 0 komentarjev
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Po podatkih oblasti je se je število smrtnih žrtev tropskega ciklona Batsirai na Madagaskarju povzpelo na 80. Otok je uničujoč ciklon prizadel v soboto ponoči, brez strehe nad glavo pa je ostalo 60.000 ljudi. Madagaskar še vedno okreva po tropski nevihti Ana, ki je konec minulega meseca zahtevala najmanj 55 smrtnih žrtev.

Na Madagaskarju se je število smrtnih žrtev tropskega ciklona Batsirai po zadnjih podatkih povzpelo na 80, so danes sporočile pristojne oblasti. Večina je umrla, ko so se porušili njihovi domovi.

Madagaskarski urad za obvladovanje tveganj in nesreč (BNGRC) je ob tem objavil, da nujno pomoč zaradi ciklona, ki je otok v Indijskem oceanu ob jugovzhodni afriški obali dosegel minuli konec tedna, potrebuje 94.000 ljudi. Brez strehe nad glavo je ostalo 60.000 ljudi.

Ciklon z obilnim deževjem in vetrom, ki je pihal s hitrostjo do 165 kilometrov na uro, je Madagaskar dosegel v soboto zvečer.

REUTERS/Alkis Konstantinidis
REUTERS/Alkis Konstantinidis
Madagaskar Madagaskar
Christophe Van Der Perre/REUTERS
Madagaskar Madagaskar
Alkis Konstantinidis/REUTERS
Madagaskar Madagaskar
Alkis Konstantinidis/REUTERS

Približno 77 odstotkov od 28 milijonov prebivalcev Madagaskarja že tako živi pod pragom revščine. Otok še vedno okreva po tropski nevihti Ana, ki je konec minulega meseca zahtevala najmanj 55 smrtnih žrtev, večino v prestolnici Antananarivo, skupno pa je bilo prizadetih najmanj 131.000 ljudi po celotnem otoku.

Ana je več deset smrtnih žrtev zahtevala tudi v Malaviju, Mozambiku in Zimbabveju na jugu Afrike.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!