Dojenčico, rojeno med evakuacijo na letalu, poimenovali po klicnem znaku

Svet 26. Avg 202109:37 > 10:37 0 komentarjev
Porod na letalu: deklica Reach
Profimedia

Deklica, ki se je rodila na evakuacijskem letu ameriškega vojaškega letala iz Afganistana prek Katarja v nemško vojaško bazo Ramstein, je bila poimenovana Reach. To je namreč klicni znak letala, na katerem se je rodila.

Ameriški general Tod Wolters, poveljnik njihovih sil v Evropi, je v pogovoru z novinarji povedal, da so se po rojstvu deklice na vojaškem letalu s klicnim znakom Reach slišali z njenimi starši. “Poimenovali so jo Reach, ker je bil to klicni znak C-17 letala, ki jih je prepeljal iz Katarja v Ramstein.”

Mladi mamici se je porod sprožil na letalu, a so se pojavile težave. Pilot je začel leteti na nižji višini in tako povečal zračni tlak v kabini. Ta manever je po poročanju ameriškega poveljstva za zračni promet rešil njeno življenje.

Ko je letalo pristalo, se je vkrcalo zdravstveno osebje, deklica pa se je rodila v predelu za tovor na letalu. Odpeljali so jo v bolnišnico v bližini baze.

Wolters se je pošalil, da si kot pilot želi, da Reach odraste, postane državljanka ZDA in vojna pilotka.

Medicinska sestra Erin Brymer, ki je prisostvovala pri porodu, je za CNN dejala, da je “pričakovala najslabše in upala na najboljše”. Ko je ocenila razmere, je ugotovila, da nimajo izbire in da se bo deklica morala roditi kar na letalu.

Vedela je, da bo vse v redu, ko je deklica začela kričati na vsa pljuča in se nemudoma dojiti. Pilot je pomotoma oznanil, da je dojenček fantek, medicinska sestra pa ga je popravila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!