Dokumentarec o Ceci po treh dneh umaknili z YouTuba

Magazin 16. Jul 202115:42 > 16:04 0 komentarjev
Svetlana Ceca Ražnatović
Nemanja Jovanović/NOVA.RS

Tri dni po premiernem predvajanju epizode dokumentarne serije Junaki dobe zla, ki govori o srbski pevki Ceci, so epizodo zaradi domnevnega kršenja avtorskih pravic umaknili z YouTuba. Epizoda je imela pol milijona ogledov.

V torek je televizija N1 Srbija predvajala epizodo dokumentarne serije Junaki dobe zla, ki govori o srbski pevki Svetlani Ceci Ražnatović.

Epizodo z imenom Srbska mati je N1 Srbija ustvarila s produkcijo JSP, že pred premiernim predvajanjem pa smo poročali o tem, da je pevkin odvetnik od obeh ustvarjalcev dokumentarne serije zahteval, naj epizode ne predvajajo, rekoč, da bo v nasprotnem primeru Svetlana Ražnatović prisiljena “sprožiti ustrezne sodne postopke”, da bi zaščitila svoje ime in delo.

Televizija je epizodo kljub temu predvajala, po premieri na televiziji pa so jo – kot je v navadi – objavili tudi na kanalu N1 na platformi YouTube. Tri dni za tem pa je YouTube epizodo s platforme umaknil.

Kot je danes poročal N1 Srbija, je to storil na zahtevo uporabnika ‘Ceca Music’, ki je prijavil domnevno kršitev avtorskih pravic. V dokumentarni epizodi so uporabljeni tudi kadri s koncertov in Cecinih videospotov.

Z JSP, kjer trdijo, da so se držali veljavne zakonodaje, so za N1 Srbija sporočili, da si bodo prizadevali epizodo čim prej vrniti na YouTube.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!