Dostojno slovo za hišne ljubljenčke: v Španiji kmalu prvo javno pokopališče

Svet 20. Sep 202317:26 0 komentarjev
Pokopališče za hišne ljubljenčke v Holywellu, v severnem Walesu. (Foto: PROFIMEDIA)

Mestne oblasti v Malagi so dobile idejo, kako poskrbeti za dostojno slovo tamkajšnjih štirinožnih "prebivalcev". Če bo vse po sreči, bodo v Malagi, kjer je na širšem območju registriranih več kot 350 tisoč hišnih živali, do konca decembra odprli prvo javno pokopališče za hišne ljubljenčke v Španiji.

Mestne oblasti Malage, drugega največjega mesta v Andaluziji, so se odločile, da bodo del tamkajšnjega javnega pokopališča namenile domačim živalim, poročajo na Guardianu. Za “pionirski projekt”, kot so ga poimenovali na občini, bodo odštele milijon evrov.

Pokopališče za domače živali sicer niso nekaj popolnoma novega v svetu. Tudi štiri španska mesta jih že imajo, vendar pa so vsa zasebna. Prvo javno pokopališče za domače živali bo “nekaj posebnega”, je za Guardian pojasnil mestni svet Malage, kjer so že pošteno zakorakali v projekt.

Objekt gradijo po merilih trajnostne in energetsko učinkovite gradnje. Obiskovalci, ki se bodo prišli poslovit od svojih domačih ljubljenčkov, se bodo najprej sprehodili skozi recepcijo, na voljo pa bo tudi veterinarska ambulanta in pisarna, kjer bodo urejali birokratske zadeve, ter stranišče.

Ponudili bodo celo poslovilno slovesnost

Ljudje se bodo lahko odločili, kako želijo pokopati svojega ljubljenčka. Pepel bo mogoče potresti po travniku ali ga položiti v grob. Poleg upepelitve in pokopov bo pokopališče ponujalo tudi druge storitve, kot na primer izbris živali iz registra. Lastniki živali pa bodo lahko zaprosili celo za poslovilno slovesnost.

Koliko bodo uporabniki odšteli za pokop?

Kot še pišejo na Guardianu, bodo uporabniki za osnovno upepelitev živali, ki ne tehta več kot 30 kilogramov, odšteli 170 evrov. Dodatno bodo morali plačati še 250 evrov za sam pokop v “parku spomina” oziroma na ustreznem mestu. V ceno pokopa je všteto tudi 10-letno vzdrževanje groba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!