Dr. Milosavljević: Za nakupom pravic za prenos nogometne lige Vučićevi interesi

Svet 21. Jul 202111:36 0 komentarjev
Telekom Srbija
N1

Profesor s FDV dr. Marko Milosavljević je za srbski N1 komentiral odkup pravic za televizijski prenos angleške Premier League v znesku 100 milijonov evrov na sezono. Kot je dejal, vsaka ekonomska računica lahko pokaže, da v plačilu tako visokega zneska "ni računice".

Državno podjetje Telekom Srbija je za 100 milijonov evrov na sezono odkupilo pravice za televizijske prenose Premier League na kanalu Arena Sport. Pravice je odkupilo za naslednjih šest let, znesek, ki ga je podjetje plačalo zanje, pa je skoraj desetkrat višji od tistega, ki ga je prej plačeval Sport Club, je včeraj objavila agencija Beta. Da vsaka ekonomska računica lahko pokaže, da v plačilu tako visokega zneska “ni računice” je za N1 Srbija komentiral profesor dr. Marko Milosavljević s Fakultete za družbene vede.

“Šest milijonov evrov je vsota, ki je Telekom z ekonomskega vidika ne more upravičiti kot pametno naložbo, da se bo vloženi denar povrnil,” je komentiral dr. Milosavljević in spomnil, da se Telekom Srbija utaplja v dolgovih – od leta 2017 se je dolg podjetja povečal s 300 milijonov evrov na skoraj poldrugo milijardo evrov. 600 milijonov, ki jih bo Telekom Srbija plačal za prenos nogometne lige, se bo nakopičilo na že obstoječi dolg.

Marko Milosavljević
Bobo

Dr. Milosavljević je komentiral še, da so tovrstne poslovne poteze v interesu srbske vlade premierja Aleksandra Vučića, ki si želi razširiti svoj vpliv v regiji Zahodnega Balkana.

“Telekom Srbija, ki je državno podjetje, služi kot nekakšno orožje ali orodje za širjenje političnih interesov sedanje srbske vlade, kot nekakšen trojanski konj, ki vstopa na trg nekdanjih jugoslovanskih republik, predvsem s političnimi motivi,” je povedal profesor in dodal, da je prepričan, da se bo na poteza odzvala tudi Evropska komisija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!