ZDA: na oddaljeni pohodniški poti našli trupla tričlanske družine

Črna kronika 20. Avg 202118:30 > 23. Avg 2021 11:27 0 komentarjev
Yosemite
CNN

Oblasti okrožja Mariposa v zvezni državi Kalifornija skušajo ugotoviti vzrok smrti tričlanske družine in njenega psa. Trupla družine so našli na oddaljeni pohodniški poti v gozdu Sierra v bližini narodnega parka Yosemite.

Iskalci in reševalne ekipe so v torek v bližini območja Devil’s Gulch ob reki Merced našli trupla tričlanske družine – Johna Gerrisha, Ellen Chung in njuno enoletno hčerko Miju ter družinskega psa, so sporočili s šerifovega urada iz okrožja Mariposa. Družina je bila sicer pogrešana od ponedeljka zvečer.

Kot je za CNN dejala Kristie Mitchell, predstavnica za odnose z javnostmi šerifovega urada, trupla niso kazala znakov poškodb. Na kraju dogodka prav tako niso našli poslovilnih sporočil ali drugih jasnih znakov, ki bi pojasnjevali okoliščine njihove smrti.

Družina pripravljena na pohod

Kraj dogodka so sprva obravnavali kot nevarno območje zaradi možnosti, da naj bi se družina zastrupila z ogljikovim monoksidom iz rudnikov v bližini. Prejšnji mesec je sicer ameriška služba za gozdove opozorila, da so v reki Merced odkrili strupene alge, in ljudi pozvala, naj se v vodi ne kopajo, naj ne hodijo po njenih bregovih in naj hišnim ljubljenčkom ne dovolijo piti vode.

Trupla tričlanske družine so bila poslana na obdukcijo, in kot je še pojasnila Mitchell, bo toksikološka analiza, ki naj bi trajala več tednov, pokazala vzrok smrti. “Gre za res tragičen primer,” je ob tem poudarila Mitchell in dodala, da bo verjetno to dolga in mučna preiskava.

Trupla tričlanske družine in psa so naši na poti Savage-Lundy, ki je predvsem spomladi priljubljena zaradi cvetočega divjega rastlinja. Mitchell je sicer spomnila, da je v letnem času zelo vroče in da je malo sence. Kot je pojasnila, je bila družina ustrezno pripravljena na enodnevni pohod. Na omenjenem območju sicer ni signala, zato so se iskalne ekipe za komunikacijo zanašale na satelitske telefone.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!