Družinam umrlih v pokolu v Južni Karolini 88 milijonov dolarjev odškodnine

Svet 29. Okt 202109:03 > 05. Nov 2021 10:24 0 komentarjev
južna karolina
PROFIMEDIA

Pravosodno ministrstvo ZDA bo družinam devetim žrtvam rasističnega strelskega napada leta 2015 v cerkvi temnopoltih v Južni Karolini in preživelim napada rasista Dylana Roofa plačalo skupaj 88 milijonov dolarjev odškodnine. Izplačali jo bodo, ker je lahko kupil orožje za izvedbo pokola, čeprav ga legalno ne bi smel.

Družine ubitih bodo dobile 63 milijard dolarjev, preživeli napada v cerkvi pa 25 milijonov dolarjev. Odvetnik žrtev Bakari Sellers je dejal, da je vsota simbolična, ker je številka 88 povezana z belimi nacionalisti in prav toliko nabojev je imel Dylan Roof s seboj za napad. “Belemu rasizmu smo pokazali velik sredinec,” je dejal Sellers.

Roof je bil 28. februarja 2015 aretiran zaradi posedovanja mamil in zaradi tega legalno ne bi smel kupiti orožja. Kljub temu je zaradi napak v sistemu preverjanja kriminalnega ozadja kupcev orožja lahko prišel do pištole, s katero je potem pobijal.

Leta 2017 je bil Roof obsojen na smrt zaradi zločina iz sovraštva po zvezni zakonodaji. FBI je priznal, da zaradi aretacije ne bi smel legalno kupiti orožja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!