Dve bolnici v isti bolniški postelji: “To je nesprejemljivo”

Svet 21. Apr 202310:41 0 komentarjev
bolnica v isti postelji
Hitna uživo 194/FACEBOOK

Spletno sfero je pretresla fotografija, ki je zakrožila po družbenem omrežju Facebook. Na njej dve starejši pacientki v eni od hrvaških bolnišnic ležita v isti postelji. Tamkajšnji zdravstveni minister je dejal, da je to nesprejemljivo, direktor zdravstvene ustanove pa se je branil, da sta bili bolnici v isti postelji zgolj kratek čas.

Na Facebooku je zakrožila fotografija, na kateri dve pacientki v bolnišnici dr. Iva Pedišić v Sisku ležita v isti postelji.

Da je fotografija pristna, je potrdil direktor omenjene bolnišnice Tomislav Dujmenović, ki se je za dogodek opravičil. Dodal je, da je bilo 14. aprila, ko je fotografija nastala, v bolnišnici preveč pacientov in da sta starejši ženski v isti postelji ležali le “kratek čas”. Pojasnil je, da je bilo to za njuno varnost nujno, saj bi bilo preveč tvegano, če bi na pregled starejši pacienti čakali na stolu. Kot je Dujmenović dejal za Jutarnji list, naj bi takrat v bolnišnico v eni uri sprejeli tri hudo bolne ljudi, ki so potrebovali nujno oskrbo.

Po njegovih pojasnilih so zaradi pomanjkanja prostora v nekem trenutku ženski namestili v isto posteljo, skupaj pa naj bi bili do sprostitve drugih postelj. V bolnišnici dogodek obžalujejo. Dodali so, da je šlo za neizogibne okoliščine, saj se zaradi obnovitvenih del spopadajo s prostorsko stisko in pomanjkanjem postelj.

Precej burno pa se je na dogodek odzval hrvaški zdravstveni minister Vili Bregoš. Po njegovem mnenju takšno ravnanje pod nobenim pogojem ni sprejemljivo, zato od vodstva bolnišnice zahteva pojasnilo. Zdravstvena inšpekcija se bo o nadaljnjih korakih odločila, ko bo dobila uraden odziv bolnišnice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!