Dve leti po potresu v Zagrebu ni zgrajena niti ena hiša

Svet 20. Mar 202215:26 0 komentarjev
potres, zagreb
PROFIMEDIA

Minevata dve leti od potresa, ki je v času prvega vala epidemije močno stresel Zagreb. Novinar N1 Hrvaška je govoril z Damirjem Metelkom, čigar hiša je bila uničena v potresu. Na izgradnjo nove še čaka, kakor tudi drugi Zagrebčani; v dveh letih ni bila zgrajena niti ena hiša, poroča hrvaški N1.

Novinar N1 Hrvaška je govoril z Damirjem Metelkom iz Jalševca, ki mu je zagrebški potres pred dvema letoma uničil hišo.

potres, Zagreb, hiša
N1 Hrvaška

Metelko pokaže na zabojnik s stvarmi, ki so bile v hiši pred rušenjem. Stara hiša je bila velika 105 kvadratnih metrov, nova, katere gradnja se še ni pričela, bo velika 55 kvadratnih metrov. “Hiša je bila porušena junija lani in takrat so se začela dela. Izgubljenih pa je bilo prvih 15 mesecev od potresa, ko ni bilo storjeno praktično nič,” je povedal Metelko.

Po njegovem mnenju je razlog za to, da se od zagrebškega potresa še ni začela izgradnja prvih hiš, predvsem slaba organizacija. “Zagotovo bi obnova lahko stekla veliko lažje in bolje. Hiša je imela gradbeno dovoljenje in enega lastnika. Vsi pogoji so bili izpolnjeni, a se je z rušenjem čakalo 15 mesecev,” je dejal.

Novembra je dobil dovoljenje za gradnjo nove hiše. Do polovice februarja je čakal na projektno dokumentacijo, od takrat pa čaka še na odločitev o izvajalcu. Želi si, da bi se obnova končno pričela.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!