Eksplodiralo v tovarni blizu Moskve, več deset ranjenih, ena oseba umrla

Svet 09. Avg 202318:00 2 komentarja
Eksplozija v tovarni blizu Moskve.
REUTERS

V eksploziji, ki je danes odjeknila v tovarni z optično opremo približno 70 kilometrov severovzhodno od Moskve, je bilo ranjenih najmanj 56 ljudi, ena oseba pa je umrla, so sporočile lokalne oblasti. Vzrok eksplozije ni znan.

“Zdravniško pomoč je doslej poiskalo 52 ljudi,” je za rusko državno televizijo sprva povedal guverner moskovske regije Andrej Vorobjov in pojasnil, da so nekateri utrpeli opekline, drugi pa udarnine, ki jih je povzročil zračni udar ob eksploziji. Dodal je, da vzroka eksplozije ne more komentirati in da preiskava poteka, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so kasneje sporočili iz mestne uprave kraja Sergijev Posad, kjer se nahaja tovarna, je ena oseba umrla, izmed 56 ranjenih pa je pet ljudi v kritičnem stanju. V eksploziji je bilo poškodovanih več bližnjih stavb, ki so jih evakuirali.

Mestna uprava je na Telegramu sporočila, da je eksplozija odjeknila v skladišču pirotehničnih izdelkov. Po prvih informacijah naj bi bilo za incident krivo neupoštevanje varnostnih ukrepov, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Pred tem so se na družbenih omrežjih pojavila ugibanja, da bi bila lahko tovarna, ki med drugim proizvaja optično opremo za vojaške namene, tarča napada z brezpilotnim letalnikom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje