Elon Musk ima rezervni načrt za odstop od prevzema Twitterja

Svet 30. Avg 202220:20 0 komentarjev
Musk Twitter
Dado Ruvić/Illustration/File Photo/REUTERS

Ustanovitelj proizvajalca električnih avtomobilov Tesla Elon Musk je vložil novo vlogo za prekinitev 44 milijard dolarjev vredne pogodbe o nakupu družbenega omrežja Twitter. V dokumentu se sklicuje na nedavna razkritja žvižgača Peiterja Zatka, ki so po njegovem mnenju poskrbela za dodatne podlage, ki govorijo v prid prekinitvi pogodbe.

Odvetniki Elona Muska so v dokumentu, ki je bil danes objavljen, zapisali, da informacije o velikih varnostnih vrzelih in zavajajočih podatkih o računih uporabnikov, o katerih je nedavno javno spregovoril nekdanji vodja varnosti v podjetju Zatko, dajejo jasne razloge za prekinitev pogodbe o prevzemu Twitterja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Njegove navedbe ponazarjajo dolgotrajno napačno ravnanje znotraj Twitterja, ki bo najverjetneje resno vplivalo na poslovanje podjetja,” so izpostavili v vlogi, posredovani komisiji za vrednostne papirje in borzo.

Sodeč po sodnih dokumentih, objavljenih v ponedeljek, je sodišče Zatku naložilo, da bo moral navedbe o Twitterju 9. septembra uradno pojasnjevati tudi Muskovim odvetnikom.

V začetku julija je Musk sporočil, da je z upravnim odborom Twitterja prekinil pogodbo o prevzemu podjetja, ob tem pa Twitter obtožil zavajanja glede ključnih vidikov svojega poslovanja, zlasti glede števila računov, ki da so v resnici vsiljeni (spam) ali robotsko vodeni profili (boti).

Zaradi te poteze je podjetje zoper najbogatejšega Zemljana vložilo tožbo, s čimer ga je želelo prisiliti k spoštovanju pogodbe.

Dogovor Muska s Twitterjem je sicer vključeval določbo, da mora stranka, ki krši pogodbo, v določenih okoliščinah plačati odstopnino v višini milijarde dolarjev, če posel pade v vodo.

Sojenje, ki naj bi trajalo pet dni, se bo začelo 17. oktobra na specializiranem sodišču v Delawaru.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!