Elon Musk: Twitter noče sprejeti besede “da”

Gospodarstvo 07. Okt 202207:49 0 komentarjev
Elon Musk
PROFIMEIDA

Sodni postopek pred ameriškim sodiščem, ki ga je zoper Elona Muska sprožil Twitter, je ustavljen do 28. oktobra. Musk je tako dobil čas, da zagotovi denar za prevzem, v Twitterju pa prekinitvi sodnega postopka niso naklonjeni.

Sodišče v ameriški zvezni državi Delaware je v četrtek začasno ustavilo sodni postopek Twitterja proti Elonu Musku, ki ga je podjetje sprožilo julija oziroma po tem, ko si je Musk premislil glede prevzema Twitterja. Musk je ob tem sporočil, da namerava Twitter kupiti do konca meseca, a da podjetje v to ne privoli, piše britanski BBC.

S tem ko je sodni postopek začasno ustavljen – do 28. oktobra –, je Musk dobil čas, ki ga potrebuje, da zagotovi denar za prevzem Twitterja. Če posla do omenjenega datuma ne bo izpeljal, bo sojenje novembra, piše tiskovna agencija Reuters.

Četrtkova sodniška odločitev sledi obdobju negotovosti Muskovih namer o prevzemu Twitterja. Musk je prvotno ponudil 54,2 dolarja za delnico, prevzem pa bi bil s tem vreden 44 milijard dolarjev.

Nakup Twitterja, spomnimo, je napovedal aprila, njegovi odvetniki pa so nato tehnološko podjetje v začetku julija obvestili, da milijarder od posla odstopa. Kot razlog so navedli, da ga je podjetje zavajalo o ključnih vidikih poslovanja, zlasti o številu računov, ki so v resnici vsiljeni (spam) ali robotsko vodeni profili (boti), povzema STA.

Po objavi, da bo Musk vendarle izpeljal pred meseci napovedani posel, so se Twitterjeve delnice močno podražile, zato je newyorška borza trgovanje z njimi začasno ustavila. Tečaj delnic Twitterja je pred prekinitvijo trgovanja v torek poskočil za 12,7 odstotka na 47,95 dolarja.

Twitter je v sodnem postopku po navedbah Muskovih zagovornikov izrazil skrb, da bi ustanovitelju podjetij Tesla in SpaceX lahko spodletelo pri zagotavljanju denarja za financiranje dolga, ki bo posledica prevzema. “Twitter noče privoliti. Osupljivo vztraja pri sodnem postopku, nepremišljeno ogroža dogovor in špekulira z interesi svojih delničarjev,” je po poročanju BBC zapisano v dopisu, ki so ga Muskovi odvetniki predložili sodišču. Reuters sicer medtem navaja, da so iz podjetja sporočili, da se “veselijo, da bo transakcija zaključena do 28. oktobra”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!