Evropska komisija odobrila cepivi Pfizerja in Moderne proti omikronu

Koronavirus 01. Sep 202215:33 > 02. Sep 2022 13:40 0 komentarjev
cepivo
Dado Ruvic/Reuters

Evropska komisija je odobrila posodobljeni cepivi proti covidu-19 podjetij Moderna in Pfizer-BioNTech, je na Twitterju sporočila evropska komisarka za zdravje Stella Kiriakides. Novi cepivi delujeta tako proti prvotnemu sevu novega koronavirusa kot proti novejši različici omikron, ki trenutno prevladuje v Evropi. V četrtek je zeleno luč za cepivi dala tudi Evropska agencija za zdravila (EMA).

Evropska komisija je cepivi odobrila nekaj ur potem, ko je Evropska agencija za zdravila (EMA) v četrtek odobrila Pfizerjevo in Modernino cepivo kot enkratni poživitveni odmerek za starejše od 12 let. Ta nova generacija cepiv proti covidu-19 deluje proti prvotnemu sevu koronavirusa ter proti različici BA.1, podrazličici omikrona.

“Kmalu naj bi bilo izdanih še več dovoljenj, s čimer se bodo začele kampanje cepljenja v naših državah članicah,” je na Twitterju zapisala evropska komisarka.

Posodobljeni cepivi lahko okrepita zaščito pred več različicami novega koronavirusa in naj bi tako pomagali ohraniti optimalno zaščito pred covidom-19.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!