Futuristična jahta z ogromnim steklenim očesom

Magazin 18. Maj 202218:00 > 18:01 0 komentarjev
Zion
Bhushan Powar Design

Na trgu je vse več jaht, zato oblikovalci vse bolj premikajo meje in tekmujejo med seboj, čigavo plovilo bo bolj pritegnilo. To je vsekakor uspelo indijskemu studiu, ki je predstavil koncept futuristične jahte z ogromnim steklenim očesom. Na videz pa spominja na lignja.

Indijski studio Bhushan Powar Design je pred kratkim predstavil koncept futuristične jahte z ogromnim steklenim očesom. Edinstvena sferična značilnost, ki spominja na črno luknjo, služi kot razgledna točka in gostom omogoča neprekinjen 360-stopinjski pogled. Oblikovalci pa naj bi navdih iskali pri vsevidnem očesu – Sauronovo oko.

Zion Zion
Bhushan Powar Design
Zion Zion
Bhushan Powar Design
Zion Zion
Bhushan Powar Design
Zion Zion
Bhushan Powar Design
Zion Zion
Bhushan Powar Design

110-metrsko plovilo bo imelo še bazen s steklenim dnom in stekleno dvigalo. Zgornja paluba je opremljena z 12-metrskim heliportom. Na glavni palubi pa je velika odprta jedilnica, medtem se spodnja paluba ponaša še s klubom, telovadnico, odprtim vrtom in veliko garažo za vodne skuterje in ostale vodne igrače. Luksuzna jahta ponuja veliko razgledov, ki se jih lahko izkoristi v vseh vremenskih razmerah, navaja Robb Report.

Plovilo Zion je opremljeno z 10 prostornimi kabinami, ki lahko sprejmejo 20 gostov, imajo pa tudi kabine za člane posadke. Luksuzna suita, ki je na glavni palubi, pa ima na obeh straneh športna zložljiva balkona. Futuristično plovilo bo eno najnaprednejših in je ocenjeno na 600 milijonov dolarjev.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!