Tragedija na poroki: zrušil se je strop samostana, ženin in nevesta v bolnišnici

Svet 14. Jan 202410:17 0 komentarjev
Podrt strop samostana
Foto:: X/ @bryan_toni76649

V prostorih nekdanjega samostana Giaccherino v Pontelungu v Italiji se je med poročno zabavo na svate zrušil strop. V dogodku je bilo poškodovanih najmanj 35 ljudi, od tega šest huje. Med hospitaliziranimi sta tudi ženin in nevesta.

V kraju Pontelungo v Italiji se je zgodila nesreča, v kateri se je med poroko na svate zrušil strop samostana. To se je zgodilo v dvorani v prvem nadstropju nekdanjega samostana, ki so ga po zaprtju uporabljali za praznovanja.

Do zrušenja stropa je prišlo med zabavo, ko je nekaj gostov že zapustilo slavje, ostalo pa je še okoli 60 svatov – večinoma mladih, ki so plesali. V tistem trenutku je strop popustil, poročanje italijanskega tgcom24 povzema dnevnik.hr.

Na kraj nesreče je prispelo več deset reševalnih vozil. 12 poškodovanih so prepeljali v bolnišnico San Jacopo v Pistoi, ostale pa v pet drugih bolnišnic v toskanski regiji.

Da gre za veliko nesrečo, priča dejstvo, da je bilo na kraju več kot 100 reševalcev. Predsednik Toskane Eugenio Giani je na družbenem omrežju zapisal, da je nekaj oseb utrpelo hude poškodbe, a niso v smrtni nevarnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!