Aretacija na Slovaškem: moški grozil s posnemanjem napada v Pragi

Svet 24. Dec 202315:49 0 komentarjev
Slovaška, božič, okrasitev
Foto: PROFIMEDIA

Slovaška policija je danes sporočila, da so aretirali moškega, ki je grozil, da bo izvedel strelski pohod, podoben četrtkovemu množičnemu streljanju v Pragi. 64-letnega moškega so pridržali v mestu Žilina na severu Slovaške, potem ko je poklical reševalne službe in dejal, da namerava ponoviti to, "kar se je zgodilo v Pragi".

Moškemu grozi kazenski pregon zaradi širjenja splošnega preplaha, za kar je zagrožena najvišja kazen dveh let zapora, na spletni strani poroča britanski BBC.

Slovaška policija je sporočila, da je moški prav tako v četrtek poklical reševalno službo in povedal, da želi nabaviti pištolo za izvedbo strelskega pohoda. Objavila je videoposnetek, ki prikazuje policiste, oborožene z avtomatskim orožjem, kako kmalu zatem vlomijo v njegovo stanovanje in ga aretirajo.

Na Češkem je v četrtek 24-letnik v strelskem pohodu na Karlovi univerzi v Pragu ubil 14 ljudi, 25 pa ranil. Po podatkih policije je streljal naključno po hodnikih in predavalnicah fakultete. Po podatkih policije se je napadalec nato sam ustrelil, ko so ga obkolili policisti.

Strelca je policija iskala že pred napadom, potem ko so v kraju Hostoun blizu češke prestolnice našli mrtvega njegovega očeta. Sumijo, da je 24-letnik povezan z njegovo smrtjo, morda pa tudi z umorom moškega in njegove dvemesečne hčerke minuli teden v gozdu na obrobju Prage. Policija je na domu napadalca našla pištolo, identično tisti, s katero je bil zagrešen omenjeni umor.

Oblasti so napovedale, da bodo v prihodnjih dneh bolj pozorni na ljudi, ki bi jih napad lahko navdihnil, pa tudi na morebitne grožnje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!