H&M načrtuje vnovično odprtje svojih trgovin v Ukrajini

Svet 24. Avg 202315:57 0 komentarjev
Prodajalna H&M v Ukrajini.
Prodajalna H&M v Ukrajini. (Foto: PROFIMEDIA)

Švedska veriga trgovin z oblačili H&M z novembrom načrtuje postopno vnovično odprtje svojih trgovin v Ukrajini, je družba sporočila na ukrajinski dan neodvisnosti. V državi sicer po 18 mesecih od ruske invazije še vedno divja vojna.

“Podjetje je v intenzivnem dialogu s partnerji in oblastmi ter z novembrom načrtuje postopno odprtje večine svojih poslovalnic v državi,” so danes po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočili iz H&M.

Kot so dodali, bo pri tem vedno na prvem mestu varnost zaposlenih in kupcev. Jeseni naj bi v Ukrajini vrata odprle tudi trgovine španske skupine Inditex, ki ima med drugim v lasti znamke Zara, Bershka in Pull&Bear.

Nekatere druge zahodne multinacionalke pa so poslovanje v Ukrajini že zagnale, med njimi ameriška veriga restavracij s hitro prehrano McDonald’s.

Pred vojno so imela tuja podjetja v trgovini na drobno v Ukrajini skoraj 60-odstoten delež. H&M je svojih devet poslovalnic tako kot večina tujih trgovcev zaprl po ruski invaziji 24. februarja lani. Prvo trgovino v državi je sicer odprl v Kijevu pred petimi leti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!