Hrvatica zapustila novorojenčka v vinogradu na Madžarskem

Svet 17. Jun 202217:08 > 17:12
Vinograd
PROFIMEDIA

Madžarska policija je v enem od vinogradov v kraju Marfa na Madžarskem blizu meje s Hrvaško našla komaj rojenega dojenčka. Otroka je takoj po njegovem rojstvu v vinogradu zapustila 31-letna hrvaška državljanka in zbežala v Osijek, je prvi poročal hrvaški spletni portal StartNews.hr. Otroka so takoj prepeljali v bolnišnico, a je danes umrl.

Mati je v Osijeku pristala v bolnišnici, tamkajšnji zdravniki pa so kmalu ugotovili, kaj se je zgodilo. Obvestili so hrvaško policijo, ta pa je obvestila madžarske kolege. Madžarska policija je po informacijah, ki jih je prejela od hrvaške policije, novorojenčka kmalu našla. Otroka so še živega s helikopterjem takoj odpeljali v bolnišnico, a ga niso mogli rešiti.

“Naše delo je ne samo fizično, ampak neredko tudi psihično zahtevno. Posebno ko kljub vsemu našemu boju in odločnosti na koncu izgubimo. Bili smo tako blizu, da rešimo življenje. Ženska s hrvaškim državljanstvom, ki je otroka rodila na Madžarskem ter ga zapustila v vinogradu in pobegnila v Osijek, je dejanje prepozno obžalovala in povedala grozljivo zgodbo našim hrvaškim kolegom,” so sporočili z madžarske policije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.