Huda nesreča gondole na tirolskem smučišču: štirje huje poškodovani

Svet 09. Jan 202412:30 > 17:30 0 komentarjev
acherkogelbahn
Foto: Google maps

Na smučišču Hochoetz na Tirolskem je davi padla gondola, vsi štirje v njej pa so bili huje poškodovani, je sporočila avstrijska policija. Na kraj nesreče so kmalu prispeli reševalci. Žičnico so zaradi nesreče ustavili.

Po dosedanjih informacijah je nesrečo povzročil padec enega ali več dreves na nosilno vrv žičnice, poročata avstrijska tiskovna agencija APA in nemška dpa. Reševalci so hitro prispeli na kraj nesreče, reševanje pa se je zaradi strmega gozdnega terena na kraju nesreče izkazalo za težavno.

Eden od poškodovanih je bil v življenjski nevarnosti, zato so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Innsbruck, je po navedbah dpa povedal predstavnik podjetja, ki upravlja žičnico na smučišču Hochoetz. Tudi ostale tri osebe so huje poškodovane in na zdravljenju v bolnišnicah v Innsbrucku in okolici.

Policija domneva, da so vsi štirje poškodovani člani iste družine. “Vemo le, da gre za očeta, njegovega sina in hčerko ter strica. Torej gre najverjetneje za eno družino. Ne vemo še, kdo so ali od kod prihajajo,” je po poročanju avstrijske televizije ORF povedal predstavnik policije.

APA je sicer poročala, da gre za dansko družino. Poleg omenjene družine sta bila poškodovana še dva nemška državljana, ki sta bila v času nesreče v sosednji gondoli, ki ni padla v globino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!