Hude poplave v Sydneyu, letos je tam padlo največ dežja od leta 1858

Svet 09. Okt 202211:41 0 komentarjev
Sydney poplave
REUTERS/Loren Elliott

Avstralske reševalne službe so danes po večdnevnem deževju izdale več deset ukazov za evakuacijo poplavljenih četrti v največjem avstralskem mestu Sydney in drugod. V 24 urah so v vzhodni zvezni državi Novi Južni Wales poročali o 28 reševanjih ljudi, ki so poskušali peljati po poplavljenih cestah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Služba za nujne primere je izdala več kot deset ukazov za evakuacijo zaradi poplav v nizko ležečih soseskah na severozahodnem obrobju Sydneyja in drugih delih Novega Južnega Walesa. Izdala je tudi opozorila za približno 20 drugih ogroženih območij države, naj se pripravijo na evakuacijo ali na izolacijo, ko reke narastejo.

Padavine so se umirile, vendar se poplavne vode še vedno izlivajo v narasle reke v notranjosti države in v osrednjih delih obale Novega Južnega Walesa, je sporočil državni meteorološki urad.

Sydney
REUTERS/David Gray/File Photo

“Na naših cestah je zelo nevarno, opažamo veliko nenadnih poplav in reke očitno še vedno naraščajo,” je na novinarski konferenci povedala komisarka državne službe za izredne razmere v zvezni državi Novi Južni Wales Carlene York.

V Sydneyju je letos padlo največ padavin od začetka beleženja leta 1858. Vzhodno Avstralijo so marca že prizadele hude poplave, ki so terjale več kot 20 smrtnih žrtev in evakuacijo na tisoče ljudi. Izredne razmere so se nato julija ponovile.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!