Incident na letališču: Dekleta so se povzpela na trak za prtljago

Svet 19. Jul 202309:08 1 komentar
Letališče Nikola Tesla Beograd
@IvicaIvanM/TWITTER

Tri potnice je dolgo čakanje na prtljago na beograjskem letališču tako razburilo, da so se povzele na trak za prtljago in vdrle v sortirnico.

Tri dekleta so se na beograjskem letališču Nikole Tesle povzpela na vrteči trak za prtljago in vdrla v sortirnico. Kolega, ki ju je videl, je poklical letališke varnostnike, obvestili so tudi policijo, poroča srbski N1.

Dekleta so takrat spoznala resnost situacije. Vstopila so namreč v prostor, kamor je vstop nepooblaščenim strogo prepovedan, in se ob tem tudi lažje poškodovala. Dekleta so dejanje upravičevala s tem, da so po uri in pol čakanja na prtljago izgubila potrpljenje.

“Kmalu so se pojavili letališki varnostniki in policija. Dekleta so odpeljali iz sortirnice, a jih ne bodo ovadili,” je povedal uslužbenec letališča. Dodal je, da je slišal, da to ni prvi incident, ko so potniki prek traka za prtljago vstopili v sortirnico.

beograjsko letališče
N1 Beograd

Pojasnil je še, da zaposlenim na letališču ne uspe opraviti vsega dela, saj je družba Air Serbia uvedla veliko število novih letov. “Ne gre samo za premajhno število ljudi, ampak je problem, da ni dovolj pasov za oddajo prtljage, zato kovčki s štirih letov pridejo na en pas hkrati in potem nastane kaos. Potniki so nervozni in postanejo nepotrpežljivi, zato na letališču pogosto prihaja do incidentov,” je rekel zaposleni.

Za N1 Beograd je pojasnil še, da veliko kovčkov ob prestopih ostane na letališču, saj delavci ne uspejo poslati vse prtljage na naslednji let. “Fizično ne moremo prenesti vse prtljage, ker infrastruktura enostavno ne omogoča toliko letov. Naše letališče ima samo štiri vrtiljake, vsak od njih pa služi štirim poletom naenkrat. To je ogromno kovčkov, potem pa prevzem prtljage traja tako dolgo, zato so potniki ogorčeni,” je še dodal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje